Komentara: 14
Pregleda: 4977

Prokišnjava subotička bolnica

14.02.2012. u 14:42h
Izvor: RTV Yueco
Prokišnjava subotička bolnica

Zbog velike količine snega Opšta bolnica u Subotici – prokišnjava. Sneg se otapa u na nivou krovova, a zbog naslaga snega i leda u višim slojevima ta voda nema gde da ode jer su zaleđeni i oluci, pa pronalazi put u zidovima i plavi odeljenja bolnice. Najugroženija je hirurška sala, sve operacije su otkazane. Iz Crvenog krsta Vojvodine su upućeni uređaji za sušenje zidova, alpinisti čiste sneg sa krovova, zaposleni će raditi na saniranju štete. Očekuje se da bolnica postane funkcionalna u petak, a do tada će raditi u režimu dežurstava.

Kako je saopšteno iz pokrajinskog štaba za vanredne situacije, bolnica prokišnjava na nekoliko mesta i ugrožava rad u onim prostorijama gde voda prodire sa krova zgrade. Voda curi i ugrožava medicinske instrumente, a najugroženija je hirurška sala u kojoj se odvijaju operacije pacijenata. Gradski štab Subotice uputio je vozilo Elektrodistribucije sa korpom, gde će podići radnike bolnice koji će mehanički ukloniti sneg sa krovne konstrukcije. Pre dolaska vozila Elektrodistribucije, naloženo je JKP "Čistoća i zelenilo" da se sav sneg očisti u krugu Bolnice, a naročito prilazi objektu koji prokišnjava, što je odmah i učinjeno. U međuvremenu, po dolsku vozila Elektrodistribucije Subotica, utvrđeno je da se ovo vozilo ne može približiti krovu i sada je Opšta bolnica angažovala alpinistu iz firme "Glečer", koji će se popeti na krov i ukloniti sneg sa krovnih konstrukcija koje prokišnjavaju.

Prema informacijama Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, sve operacije u Bolnici su odložene, a na putu je vozilo koje iz Crvenog krsta Vojvodine treba da doveze četiri aparata za sušenje zidova u potkrovlju bolnice. Obzirom da su sreda i četvrtak neradni dani, bolnica će raditi u režimu dežurstava, a zaposleni u tehničkom sektoru bolnice neće imati slobodne dane već će raditi na saniranju štete, kako bi ustanova bila funkcionalna od petka.

Opšta bolnica Subotica nije jedina zdravstvena ustanova u Vojvodini koja se suočila sa ovim problemom. Sneg se otapa u na nivou krovova, a zbog naslaga snega i leda u višim slojevima ta voda nema gde da ode jer su zaleđeni oluci, pa pronalazi put u zidovima. Zbog toga je naloženo svim ustanovama da čiste sneg sa krovova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 4977
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.