Komentara: 1
Pregleda: 4493

Projekat unapređenja vodnih sistema gotov do leta naredne godine

04.09.2015. u 17:37h
Izvor: RTV Yueco
U realizaciji Projekta unapređenja vodnih sistema grada Subotice trenutno su najintenziviji radovi na izgradnji Kolektora 2, a u Vodovodu očekuju da svi radovi budu završeni nekoliko meseci ranije nego što je to planirano.
Projekat unapređenja vodnih sistema gotov do leta naredne godine

Nakon što je završena prva faza, u ulici Matije Gupca se trenutno vrše radovi na drugoj fazi izgradnje Kolektora dva. Osim postavljanja 140 metara kolektorskog voda prečnika 1400 mm, gradi se i sekundarni vodovod, dok će stari zidani kanali i kanali od drugih materijala biti izmenjeni na celoj dužini. Plan je da se deonica od Maksima Gorkog do Matka Vukovića završi do 10. oktobra.

Osim na ovoj lokaciji, intenzivni radovi su i na Bajskom putu, od Vareške do Marka Marulića, gde je u dužini od 570 metara postavljen i glavni kolektor i sekundarna mreža, a trenutno se rade izvodi budućih priključaka i povezivanje bočnih ulica. Završetak radova na pomenutoj deonici očekuje se do početka novembra. Počeli su i radovi od Vareške do Petra Svačića.

Izgradnja Kolektora sedam je završena, a što se radova na izgradnji centralnog magistralnog vodovoda tiče, do oktobra treba da budu završeni radovi na priključku korisnika u centru grada na novi vod i vraćanje kocki u centru grada. Istovremeno, centralni magistralni vodovod se gradi i u ulici Matije Gupca, nakon čega će preko Trga Žrtava fašizma biti spojen s krakom koji je izgrađen na potezu od Grabovačke, preko Radijalca, do kružnog toka u Petefi Šandora, što je i pravac gradnje Kolektora dva. Nakon toga treba da usledi gradnja dalje ulicom Petefi Šandora do trga Kralja Tomislava i spoja sa Bajskim putem.

Sve to treba da bude završeno do decembra sledeće godine, a nadležni smatraju da će to biti mnogo ranije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4493

Povezane vesti

Povezane teme

jkp vodovod subotica

jkp vodovod i kanalizacija

uvođenje kanalizacije i vodovoda

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

vodovodna mreža

izgradnja kolektora

radovi na vodovodnoj mreži

magistralni vodovod

centralni magistralni vodovod

kolektor 2

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.