Komentara: 6
Pregleda: 4288

Program "Stručna praksa"

11.04.2012. u 16:37h
Izvor: RTV Yueco
Programom „Stručna praksa“ 54 nezaposlena lica sa evidencije subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje će dobiti šansu da steknu prvo radno iskustvo u struci. Predstavnici 45 poslodavaca sa teritorije Severno-Bačkog okruga danas su svečano primili ove ugovore. Trajanje programa „Stručna praksa“ je od 6 -12 meseci u zavisnoti od stepena stručne spreme angažovanog lica.
Program "Stručna praksa"

„Stručna praksa“ je program koji podrazumeva osposobljavanje za samostalan radu u struci bez zasnivanja radnog odnosa, u slučajevima kada je zakonom predviđena obaveza polaganja stručnog ispita. Program je namenjen licima bez iskustva u struci, koja imaju srednje, više ili visoko obrazovanje. Danas je 45 poslodavaca iz privatnog i državnog sektora, primilo ugovore kojima će biti obezbeđeno za 54 nezaposlena lica da obave stručnu praksu u trajanju od 6 do 12 meseci, zavisno od stepena stručne spreme. Prva radna iskustva ovim programom će steći: profesori razredne nastave, profesori geografije, ekonomisti, pravnici, medicinksi tehničari i druge profesije. Poslodavci smatraju da im je ovim programom omogućeno da zaposle stručna lica sjedne strane, a s druge strane, na ovaj načion se mladima pruža šanša da se dokažu u svojoj profesiji.

Ukupna vrednost programa „Stručna praksa“ iznosi osam miliona i pet stotina hiljada dinara. U programu mogu da učestvuju samo ona nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, a koja imaju minimum treći stepen stručne spreme i nemaju radno iskustvo u struci.

Pravo učešća u ovom programu imali su poslodavci koji u sistematizaciji radnih mesta imaju predviđenu mogućnost obavljanja stručne prakse, odnosno oni koji uredno isplaćuju zarade i doprinose i imaju kadrovske i druge resurse kako bi se ovaj program realizovao do kraja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4288
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.