Komentara: 1
Pregleda: 6194

Produženi boravak u školi

19.09.2012. u 17:50h
Izvor: RTV Yueco
Počela je nova školska godina, pa kao i svake godine veliko interesovanje vlada za produženi boravak u školi. U OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ čak 50 odsto prvaka posle časova ide u produženi boravak, gde ručaju i završavaju sve domaće zadatke. Boravak je neka vrsta podrške porodici, kažu učiteljice, jer su deca u grupi disciplinovanija pa se radne navike stiču mnogo lakše.
Produženi boravak u školi

Iako je produženi boravak namenjen đacima do 4. razreda, najviše prvaka svakodnevno posećuje dnevni boravak. U periodu od 10 časova pa do 15.30, koliko obično traju boravci pri osnovnim školama, deca uz pomoć učitelja

rade domaći zadatak, druže se sa vršnjacima, usvajaju radne navike i uče da budu odgovorna.

Deca do trećeg razreda nisu dovoljno samostalna da školske obaveze oko domaćeg zadatka mogu u potpunosti sama da izvršavaju, a takođe, često nisu ni dovoljno zrela da budu sama kod kuće. Produženi boravak zato velika je prednost i pomoć, kako deci tako i roditeljima.

Zbog poslovnih obaveza roditelji sve manje vremena provode sa decom, a kada još imaju i školske obaveze, zajednički provedeno vreme tokom kojeg grade čvrste i iskrene odnose, svodi se na minimum. Vreme provedeno sa vršnjacima i učiteljima decu uči pravilnom raspoređivanju obaveza, jer sve aktivnosti obavljaju po utvrđenom rasporedu, što je neophodno u procesu usvajanja radnih navika. Kako bi se deci na kvalitetan i kreativan način popunilo slobodno vreme, u boravku se organizuju i brojne kreativne radionice.

Deca su u grupi disciplinovanija, pa lakše usvajaju radne navike. Bez obzira koliko je dete talentovano, ako od prvog školskog dana ne usvoji radne navike, mala je verovatnoća da će se talenat pravilno razvijati, kažu stručnjaci.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 6194
Povezane teme

produženi boravak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.