Komentara: 6
Pregleda: 6010

Prodaja jaja i ribe opala za 40 odsto

03.05.2013. u 14:18h
Izvor: RTV Yueco
Loša finansijska situacija kod građana najbolje se oseti na pijaci, gde se i pored toga što se Pravoslavni vernici pripremaju za Vaskrs, prodavci žale na prodaju osnovnih namirnica koje se pripremaju za ovaj praznik.
Prodaja jaja i ribe opala za 40 odsto

Prodaja jaja manja je za nekih 40 odsto, za razliku od katoličkog Uskrsa, dok je prodaja ribe koja se uglavnom priprema danas, takođe opala.

Iako poluprazna pijaca, na kakvu nismo navikli, pogotvo tokom Velikog petka, po neki Subotičani koji obeležavaju ovaj Vaskrs podelili su sa nama raznovrsnost svoje nedeljne trpeze.

Kada je reč o prodaji jaja, koja treba da je najveća tokom ovog prepodneva, po rečima prodavaca opala je za čitavih 40 odsto, za razliku od Katoličkog Uskrsa.

Ništa bolja situacija nije ni sa ribom, koja se po običaju priprema danas, kada Pravoslavnici vernici poste. Po rečima prodavca, prodaja ribe je daleko ispod proseka. Pravoslavni vernici Veliki petak obeležavaju postom i skromnom trpezom. Doručak, po preporuci domaćica, treba da budu priganice sa medom a za ručak pasulj ili riba.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 6010
Povezane teme

mlečna pijaca

Uskrs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.