Komentara: 11
Pregleda: 5551

Problem sa odnošenjem leševa životinja eskalira

06.02.2015. u 14:55h
Izvor: RTV Yueco
Na salašu u Ljutovu  od 16. januara nalazi se telo uginulog bika. U protekle četiri nedelje vlasnici salaša žalili su se svim nadleženim inspekcijama, ali bez uspeha. Odnošenje i uništavanje životinjskog otpada spada u nadležnost Veterinarske ustanove „Proteinka“ iz Sombora, koja jednom mesečno dođe u Suboticu i odnosi sve životinjske leševe.
Problem sa odnošenjem leševa životinja eskalira

Sanja Barjaktarević se plaši za bezbednost svoje dece. Kaže da čim je uginuo bik obavestila je nadležne organe, od komunalne do veterinarske inspekcije, a zvala je nadležne u Beogradu, ali uzalud niko nije došao po leš uginule životinje.

U lokalnoj samoupravi kažu da su upoznati sa problemom i da traže najbrže rešenje. Oko deset leševa goveda se nalazi po subotičkim farmama i čekaju zaposlene iz “Proteinke” da ih odnesu.  Stupanjem na snagu Uredbe  o praćenje goveda jula prošle godine preduzeće “Proteinka” je u obavezi  da sakuplja leševe goveda. Pošto je to jedina kafilerija u Srbiji koja radi oni ne mogu to da postignu. 

Prema Uredbi o praćenju goveda lokalne samouprave su trebalo da izgrade sabirne centre za odnošenje leševa i obezbede vozilo. Problema sa odnošenjem i privremenim lagerovanjem uginulih životinja ima širom Vojvodine, a postoje opštine gde nema čak ni zoohigijeničarske službe, pa leševi životinja ostaju u domaćinstvima do trenutka odnošenja u kafileriju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 5551

Povezane vesti

Povezane teme

kafilerija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.