Komentara: 7
Pregleda: 7249

Problem gde ne bi trebalo da ga bude…

23.10.2014. u 16:42h
Izvor: RTV City
Isključenja struje u pojedinim delovima grada zbog radova na elektroenergetskim objektima su gotovo svakodnevna, pa na njih i ne obraćamo toliku pažnju. Samim tim, i ne razmišljamo o problemima do kojih mogu da dovedu.
Problem gde ne bi trebalo da ga bude…

Tradicionalno pasivni stanovnici Subotice već su se izgleda navikli na isključenja struje zbog gotovo svakodnevnih radova na elektroenergetskim objektima i skoro da više niko ni ne postavlja pitanja ko će nam nadoknati troškove ako usled radova dođe do variranja napona i ne daj Bože, na ovu besparicu, pregori zamrzivač ili neki drugi kućni aparat. Ili, zašto je napon toliko nizak pa aparati ne mogu da funkcionišu normalno i samim tim koriste električnu energiju vremenski duže nego što je uobičajeno i tako nam, žargonski rečeno „pumpaju“ mesečni račun.

Hoće li nam neko nadoknaditi gubitke koje smo imali u poslovanju zbog nemogućnosti da obavljamo svoju delatnost usled nestanka električne energije…

Ako više i ne reagujemo kada nas udaraju po džepovima, jer nam je to postala svakodnevica, na ljudske živote smo još uvek osetljivi. Naša sugrađanka, vlasnica trafike u Štrosmajerovoj ulici, obratila nam se kako bi ukazala na problem koji je, bez sumnje, mogao da ugrozi bezbednost i živote pešaka i vozača na jednoj od najfrekventnijih raskrsnica u gradu.

Naime, na raskrsnici Štrosmajerove i ulice Maksima Gorkog, danas tokom prepodneva u trajanju od dva sata nije bilo struje zbog planiranih radova Elektrodistribucije u ovom delu grada. Struja je, kako je i najavljeno, nestala u 8.30, pa je i semafor koji reguliše saobraćaj stavljen van funkcije. Raskrsnica je jasno obeležena, ali njeno funkcionisanje bez svetlosne signalizacije pomalo podseća na napete scene potera u vestern filmovima, ili narodski rečeno, na pravu kaubojštinu, uglavnom zbog nesavesnosti pojedinih učesnika u saobraćaju. Zbog toga je prisustvo saobraćajne policije u ovakvim situacijama poželjno. Ona se pojavila na raskrsnici i počela da reguliše saobraćaj oko 10 časova i 15 minuta, čak sat i četrdeset i pet minuta nakon što je struja isključena, a petnaest minuta pre nego što je ponovo uključena.

Sasvim je jasno zašto su se građani uznemirili, kada je poznato da se na ovoj raskrsnici često događaju saobraćajne nesreće koje su odnele i nekoliko života i kada su pod signalizacijom, a kamoli bez nje. Težinu celoj situaciji daje i blizina osnovne škole.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7249
Povezane teme

isključenja struje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.