Komentara: 14
Pregleda: 7304

Privatni pogrebnici za tri dana prikupili preko 1.000 potpisa

13.04.2016. u 18:01h
Izvor: TV Subotica
Privatni pogrebnici za tri dana prikupili preko 1.000 potpisa

Povodom Odluke o sahranjivanju i grobljima, koja je usvojena na sednici Skupštine grada 24. marta, privatni pogrebnici organizovali su prikupljanje potpisa građana. Cilj peticije je da lokalni parlament donese novu odluku. Akcija će trajati do formiranja nove gradske vlasti.

Odluka o sahranjivanju i grobljima uvodi monopol u ovu delatnost, što dovodi do eliminacije privatnih preduzeća. Kako bi se ovo pitanje ponovo našlo pred odbornicima, organizovano je prikupljanje potpisa. Potrebno ih je prikupiti 13.200, a privatni pogrebnici očekuju da će glas naroda promeniti odluku Skupštine.  Ukoliko do toga ne dođe, borba će biti nastavljena svim pravnim sredstvima.

Privatni pogrebnici za tri dana prikupili preko 1.000 potpisa

Peticiju kojom podržavaju privatne pogrebnike, građani mogu potpisati  na trgu u centru grada, kod Mlečne pijace, a uskoro će akcija biti organizovana  i ispred crkava i po mesnim zajednicama. Za tri dana je prikupljeno preko 1.000 potpisa.

Sporna Odluka koju je usvojila Skupština grada nalaže da sve delatnosti u vezi sahranjivanja i održavanja grobalja obavlja Javno komunalno preduzeće „Pogrebno“, dok će privatna preduzeća moći da obavljaju poslove prevoza posmrtnih ostataka.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 3 dana
Komentara: 14
Pregleda: 7304

Povezane vesti

Povezane teme

jkp pogrebno

pogrebno preduzeće

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.