Komentara: 10
Pregleda: 7928

Privatni izvršitelj objašnjava proceduru

10.09.2012. u 16:47h
Izvor: RTV City
U našem sistemu poverioci mogu da se odluče da li će izvršenje odnosno naplatu duga sprovoditi sud ili privatni izvršitelj.
Privatni izvršitelj objašnjava proceduru

Izvršitelj zadužen za područje Subotice, Damir Šite, kaže da se i dalje smatra za veću sramotu da čovek bude izvršitelj nego dužnik, a efekte ove prakse koja egzistira svega 3 meseca mogli bi sagledati tek kroz godinu dana. Šite navodi da je cilj njegovog rada da ljudi više ne budu dužnici.

Komunalne i slične usluge dominiraju u predmetima koji dolaze u ruke izvršitelja dok se mnogo manje predmeta odnosi na pravna lica tj firme gde su ipak iznosi mnogostruko veći.

Iako već neko vreme kancelarija izvršitelja funkcioniše kod građana još uvek postoji nedoumica kada će dobiti konačne opomene odn kada se pristupa merama naplate, zbog toga Šite objašnjava samu proceduru.

Mala komplikacija u radu izvršitelja odnosi se na sedište poverioca npr. u komunalnim slučajevima nadležni su samo tamo gde je sedište izvršnog poverioca.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 7928

Povezana vest

Povezane teme

privatni izvršitelji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.