Komentara: 3
Pregleda: 3771

Pripreme za završni ispit

27.04.2015. u 10:20h
Izvor: RTV Yueco
Učenici osmih razreda se u subotičkim osnovnim školama za završni ispit pripremaju od novembra prošle godine. Pripremni časovi se uglavnom održavaju jednom nedeljno iz svih predmeta, koji će se naći na završnom ispitu. Od ove godine, izmenjen je način bodovanja, pa će maksimalan broj osvojenih poena na završnom testu iznositi 30.
Pripreme za završni ispit

Osmaci OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ kažu da vredno rade na pripremi za završni ispit.  Dok su nekima dovoljni pripremni časovi u školi, drugi dodatnu pomoć traže i u okviru privatnih časova. Prema njihovim rečima, najviše problema im zadaje matematika.

U OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ pripremna nastava za malu maturu se izvodi od 24. novembra. Jednom nedeljno održavaju se časovi iz srpskog jezika, matematike i predmeta koji će se naći na kombinovanom testu. Pre prolećnog raspusta, učenici su radili probni test iz srpskog jezika, koji je pokazao im najteža oblast pravopis. Prema rečima nastavnice srpskog jezika, Aleksandre Samardžić, pravopis će biti oblast kojoj će posvetiti više pažnje, kako bi đaci spremno dočekali završni ispit.

Od ove školske godine, izmenjen je način bodovanja. Uspeh iz osnovne škole od 6. do 8. razreda tako će umesto dosadašnjih 60,  nositi 70 poena, dok će na sva tri testa učenici moći da osvoje maksimalno 30 poena.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3771
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.