Komentara: 3
Pregleda: 1826

Prijem za ministra uprave u Vladi Republike Hrvatske

30.10.2014. u 15:36h
Izvor: subotica.rs
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić i pomoćnik gradonačelnika zadužen za međunarodnu saradnju Siniša Babičković primili su večeras, u Gradskoj kući, ministra uprave u Vladi Republike Hrvatske Arsena Bauka sa saradnicima. Sastanku su prisustvovali ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić i generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Dragan Đurić.
Prijem za ministra uprave u Vladi Republike Hrvatske

U otvorenom i srdačnom razgovoru, gradonačelnik Maglai je istakao da su evropske integracije strateški cilj Republike Srbije i izrazio očekivanje da će podrška koju Hrvatska pruža našoj zemlji na putu priključenja porodici evropskih naroda biti nastavljena i u narednom periodu.

Ministar Bauk je naglasio da Hrvatska podržava evropske integracije Srbije i da, s obzirom na to da je kao ministar u Vladi učestvovao u poslednjoj fazi pregovora o pristupanju Hrvatske Evropskoj uniji, zna pred kakvim se iskušenjima nalazi Republika Srbija u procesu evrointegracija.

Gradonačelnik Maglai i ministar Bauk ocenili su da je saradnja, u raznim oblastima, između grada Subotice i nekoliko lokalnih samouprava iz Republike Hrvatske razvijena, da postoji obostrani interes za njeno intenziviranje i proširenje i na druge gradove i opštine u Hrvatskoj i da bi i dalje trebalo raditi na zajedničkim projektima sa kojima bi se apliciralo na sredstva iz evropskih fondova.

Sagovornici su se složili da je grad Subotica, kao multietnička sredina u kojoj su u službenoj upotrebi čak tri jezika, primer poštovanja i ostvarivanja prava nacionalnih zajednica.

Arsen Bauk je današnju posetu Subotici nastavio razgovorom sa predstavnicima hrvatske zajednice u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske, a sutra će, u Beogradu, u Vladi Republike Srbije razgovarati sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 1826
Povezane teme

jene maglai

ilija maravić

siniša babičković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.