Komentara: 32
Pregleda: 18881

Pretučeni sugrađanin vraćen u Suboticu na dalje lečenje

22.01.2016. u 19:45h
Izvor: Subotica.com
Kako saznajemo Z.B. iz Subotice kojeg je grupa mladića pretukla prošle srede vraćen je danas iz Novog Sada za Suboticu na dalje saniranje povreda. 55-godišnji Subotičanin je i dalje u teškom zdravstenom stanju, ali je za sada stabilno. Lekarski tim u Opštoj bolnici će još jednom analizirati povrede i napraviti plan oporavka.
Pretučeni sugrađanin vraćen u Suboticu na dalje lečenje

Pre nešto više od nedelju dana grad je potresla informacija oko prebijanja starijeg sugrađanina (Z.B. 1960) u kojem su, koliko je za sada poznato, učestvovala osmorica mlađih momaka od kojih je jedan maloletan. Policija je isto veče odredila 48-časovno zadržavanje za sedmoro osumnjičenih zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju, a zatim im je Viši sud odredio pritvor do 30 dana kako ne bi uticali na tok istrage ili ponovili krivično delo za koje se terete.

Napad se desio u noći između srede i četvrtka (13./14. januar) u naselju "Kertvaroš" kada je po rečima očevidaca grupa mladića jurila vlasnika jednog manjeg ugostiteljskog objekta iza noćnog kluba "Galija" u kojem je u tom trenutku bila organizovana proslava Nove godine po Julijanskom kalendaru. Vlasnik "Galije" P.Č. rekao nam je da su oni tek kasnije saznali za incident, kao i da je neko nekoga jurio.

- "Kod nas je bila vesela atmosfera i naši gosti su se odlično provodili, a za ovaj napad saznali smo tek kasnije od drugih ljudi." - rekao nam je vlasnik Galije

Incident se dogodio na ulici, ispred stambenog objekta teško povređenog Z.B. koji je oko 23,15 izašao da dočeka suprugu koja se vraćala sa posla.

- "Suprug je izašao da mi otvori kapiju. Kroz otvorenu kapiju utrčao je vlasnik obližnjeg kafića, kojeg je napala banda, vlasnik kafića ušao je i zaključao se u našoj zgradi, dok su junaci ubijali mog supruga, slomili mu kičmu, rebra i glavu!" - ispričala nam je supruga teško nastradalog sugrađanina.

Hitna pomoć je vrlo brzo izašla na lice mesta, ukazala prvu pomoć i transportovala 55-godišnjaka u Opštu bolnicu gde su mu konstatovane teške povrede glave i lom rebara, te je u takvom stanju isto veče hitno prevežen u novosadski Urgentni centar.

Z.B. danas vraćen u subotičku bolnicu

Iako su već narednog dana kružile glasine da je pretučeni sugrađanin preminuo i iako su stizale oprečne informacije, redakcija portala subotica.com se poslednjih nedelju dana potrudila da sazna više detalja oko zdravstvenog stanja Z.B. pa smo se tako u više navrata interesovali u Kliničkom centru Vojvodine iz kojeg su nam potvrđivali da je njihov pacijent u teškom stanju, na intezivnoj nezi u Urgentnom centru u Novom Sadu, sve do jutros kada je Z.B. prebačen nazad u Suboticu gde će biti nastavljeno lečenje.

Kako saznajemo u Opštoj bolnici u Subotici Z.B. je tokom dana smešten na Odeljenje intezivne nege, za sada je na aparatima za mehaničku ventilaciju, u Novom Sadu mu je urađena (maksilofacijalna) operacija lica, a imao je i prelom rebara. Više o njegovom stanju i daljem planu saniranja teških povreda lekari će znati kada se uradi detaljan pregled, uz već konstantovano stanje u novosadskom Urgentnom centru.

Više detalja o ovom incidentu pogledajte u povezanim vestima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 32
Pregleda: 18881

Povezane vesti

Povezane teme

opšta bolnica

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.