Komentara: 8
Pregleda: 12226

Premijera novog spota posvećenog Tijani Jurić

25.04.2015. u 10:01h
Izvor: Subotica.com
Sinoć je u okviru TV šoa "Veče sa Ivanom Ivanovićem" premijerno prikazan najnoviji spot posvećen tragično preminuloj Tijani Jurić, za pesmu "Bila sam dete", autora Milana Savanovića, a koje su pevali subotički estradni umetnici Mika Kostić, Nera Radulović i Saša Babić, uz podršku hora muzičke škole iz Subotice.
Premijera novog spota posvećenog Tijani Jurić

Milan Savanović, kompozitor, tekstopisac i aranžer rodom iz Bajmoka svojoj listi kompozicija nedavno je pridodao i pesmu posvećenu Tijani Jurić, prerano ugašenom životu, devojčici koja je mnoge oduševljavala svojom pojavom i vedrim ruhom, a čija je tragična sudbina potresla čitav region.

Tijana je bila izuzetno muzički talentovano dete, svirala violončelo i imala glas „slavuja“, njen život je bila muzika i pesma, pa je i logično da se pesme vežu za nju čak i sada kada je svima u sećanju.

Po rečima autora kompozicije pesma  je nastala tokom jedne noći, kako kaže: "dok je tuga obavijala Bajmok", a inspiraciju je dobio od svojih klinaca.

- "Imam blizance Jovana i Monju, koji imaju 13 godina. Zajedno su sa Tijanom ove godine letovali na moru u Buljaricama. Mnogo su je zavoleli i stalno su mi, kada je nestala, pričali kako je lepo pevala i zabavljala decu u kampu. I sam sam čuo snimke pesama koje je Tijana pevala na društvenoj mreži. Bio sam fasciniran snagom njenog vokala. Sama ideja da napišem pesmu potekla je od moje dece, jer smo svi bili pokošeni tugom zbog svega što se Tijani dogodilo i to u našem Bajmoku, koji je i ona mnogo volela i rado ovde dolazila."  priča Savanović za sajt tijana.rs.

Premijera novog spota posvećenog Tijani Jurić

Milan Savanović / foto: Robert Rafai

Pesma je do jutra bila gotova, nastavio je Savanović - prvi su je pročitali Jovan i Monja. Suze na njihovom licu govorile su više od ijedne reči. Zato sam odlučio da je snimim, a ovo je moj doprinos da se Tijana nikada ne zaboravi i jedan od načina da se sačuva uspomena na nju.

Pesmu su otpevali subotičani Mirjana Mika Kostić, Nera Radulović i Saša Babić. Mika je na početku svoje muzičke karijere pevala u subotičkom bendu "Perpetuum mobile", zatim učestvovala u muzičkom šou "Operacija Trijumf", a danas ima svoje bend i sa uspehom nastupa u čitavoj Srbiji.

Premijera novog spota posvećenog Tijani Jurić

Mika Kostić / foto: Youtube

Nera je počela u senci svoje sestre Mirne Radulović, a danas iako vrlo mlada često nastupa po klubovima i širokim repertoarom i vokalnim sposobnostima oduševljava prisutne. Saša je "stara garda" subotičke muzičke scene i već duži niz godina nastupa pre svega u ovom gradu, ima svoj bend i prepoznatljivo je je ime u na subotičkoj muzičkoj sceni.

Premijera novog spota posvećenog Tijani Jurić

Nera Radulović / foto: Youtube

Premijera novog spota posvećenog Tijani Jurić

Saša Babić / foto: Youtube

Svoj doprinos su dali muzički talenti, članice hora subotičke Muzičke škole pod dirigentskom palicom Murenji Maćaša. Snimanje spota i video produkciju izvela je desetočlana ekipa iz produkcijske kuće "Dinovizija".

Premijera novog spota posvećenog Tijani Jurić

Hor muzičke škole iz Subotice / foto: Youtube

Premijera novog spota posvećenog Tijani Jurić

Snimateljska ekipa u akciji / foto: Robert Rafai

Pred premijeru spota domaćin šoa "Veče sa Ivanom Ivanovićem" zabavni koncept na trenutak je uozbiljio i poslao javnu poruku, apel i podršku za usvajanje "Tijaninog zakona" i time podržao akciju koju su podržale i mnoge druge javne ličnosti, sportisti, umetnici, ali ponajviše oni obični ljudi - očevi, majke, Tijanini vršnjaci, ali i mnogo mlađi, pa i oni koji nikada nisu imali prilike da je upoznaju, a mnogo im nedostaje...

Pogledajte spot

BILA SAM DETE (Za Tijanu)

Tijanine ruke, ispružene nebu
Kao da žele, nekome da kažu
Sanjala je svet, kao dete koje voli
Bila je srećna i znala ko se za nju moli

Otvorio se put, na koji nije htela
Spojili se dan i noć, u njenu samoću
Želela da vreme, srećnima stoji
U svetu gde sad njena nema, poruka postoji

Njen život je deo, poruke za ljude
Budite uvek blizu, uz one što pate
Bože okuj u sreću, one koji se vole
Primi ih na nebo, ako ih ne vole ovde dole

Refren: Tijana…Tijana…
Tijana…Tijana…

Navikla je tako, oko sebe da voli
Gledala je polja, živela u njima
Naučila u sreći, kao dete da mašta
Ali nije naučila, za svoj bol da prašta

Njena će sreća, nekom biti večna bol
Voleće je i na nebu, kao što se sreća voli
Borila se s dečijom, snagom svom
Ali bilo je to malo, a njeno telo slabo, slabo kad moli

Refren: Tijana…Tijana…
Tijana…Tijana…

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 16 minuta
Komentara: 8
Pregleda: 12226
Povezane teme

tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.