Komentara: 64
Pregleda: 16203

Premijer Aleksandar Vučić posetio „Swarovski“ i „Siemens“

22.04.2015. u 18:12h
Izvor: Subotica.com
Predsednik Vlade, Aleksandar Vučić je prilikom obilaska pogona dva renomirana evropska proizvođača najavio da će investitori imati podršku i države i lokalnih samouprava, te da će u Suboticu uskoro doći još jedna velika kompanija koja će otvoriti novih 600 radnih mesta.
Premijer Aleksandar Vučić posetio „Swarovski“ i „Siemens“

- „Simens" u Srbiji osnovao kompaniju 1996. godine sa samo 12 zaposlenih, a sada ima ukupno 1.150 radnika, od toga 950 u fabrici u Subotici. Očekujemo da i dalje povećavaju broj zaposlenih u našoj zemlji, a na podršku Vlade Srbije, državnih organa i lokalnih samouprave uvek mogu da računaju - rekao je Aleksandar Vučić.

- Obišli smo i „Swarovski“, čije su hale gradili naši ljudi i investitori iz Austrije su veoma su zadovoljni i kvalitetom gradnje i ispoštovanim rokovima.  Do sada su uložili 21,7 miliona evra i sada zapošljavaju 318 ljudi, a do juna planiraju da imaju 550 radnika. I sa upravom „Simensa“ smo razgovarali o povećanju broja radnih mesta, a dobre vesti dolaze i iz preduzeća „Agroseme“, gde je uspešno završena privatizacija i koje je kupio austrijski „Kan Karal“. To su tri različita slučaja u kojima smo želeli da pokazemo rezultate našeg rada, rekao je Vučić.

Premijer Aleksandar Vučić posetio „Swarovski“ i „Siemens“

- „Swarovski“ se uskoro seli u novu halu, a u sadašnji prostor koji im je grad iznajmljivao useliće se jedna američka kompanija koja treba da otvori oko šest stotina novih radnih mesta.

- Neretko se drže pridike da dajemo mnogo državne pomoći, mnogo više nego što bi trebalo, dajemo do 50 odsto od investicije, što je po zakonu i mislim da je to velika pomoć - dodao je Vučić.

Izvršni potpredsednik za industrijske aplikacije kompanije „Siemens“ Mark Vuherer rekao je da se u pogonu u Subotici prave proizvodi za zelene tehnologije, koje su trend u svetu.

- Činjenica da proizvodimo generatore za vetrenjače znači da ćemo nastaviti sa uspešnom proizvodnjom u fabrici u Subotici - rekao je Vuherer.

Izvor: Subotica.com

Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Siemens"

Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Siemens" Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Siemens" Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Siemens" Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Siemens" Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Siemens" Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Siemens" Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Siemens" Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Siemens"
Pogledaj ostale fotografije

Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Swarovski"

Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Swarovski" Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Swarovski" Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Swarovski" Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Swarovski" Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Swarovski" Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Swarovski" Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Swarovski" Premijer Aleksandar Vučić u poseti fabrici "Swarovski"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 64
Pregleda: 16203
Povezane teme

slobodna zona subotica

Siemens

Simens Subotica

slobodna zona mali bajmok

fabrika simens u subotici

privredna zona mali bajmok

swarovski

Aleksandar Vučić

fabrika swarovski

swarovski subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.