Komentara: 1
Pregleda: 1960

Predstavljen konkurs u okviru projekta "Mladi su zakon"

08.07.2015. u 18:35h
Izvor: RTV Yueco
U saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Subotica, Resurs centar za zapadnobački, severnobački, severnobanatski, južnobački i sremski okrug „Somborski edukativni centar“ , u Plavoj sali Gradske kuće, predstavio je projekat „Mladi su zakon“.
Predstavljen konkurs u okviru projekta "Mladi su zakon"

U okviru projekta, koji se već 6. godinu za redom sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, raspisani su konkursi za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih. Konkurs, namenjen mladima od 15 do 30 godina starosti, biće otvoren do 20. jula.

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja mladih i neformalne omladinske grupe, koje imaju želju da omoguće kvalitetniji život vršnjacima u lokalnoj sredini. Cilj je da se podstiču projekti mladih u oblasti uređenja javnog prostora u kojem mladi provode slobodno vreme, učestvovanja u akcijama životne sredine, promovisanja međugeneracijske saradnje, razumevanja, tolerancije i jednakih šansi za sve, zdravih i bezbednih stilova života, kao i solidarnosti i humanosti.

Sprovođenje projekata se predviđa u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra, a vrednost jednog projekta bi trebalo da iznosi od 40 000 do 100 000 dinara. U okviru ovogodišnjeg projekta „Mladi su zakon“, pored omladinskih volonterskih projekata, širom naše zemlje, biće organizovano i 30 letnjih volonterskih kampova.

Sredstava za finansiranje preko 150 omladinskih volonterskih projekata, u ukupnom iznosu od 11 miliona dinara i 30 volonterskih kampova, u iznosu od 3 miliona dinara, obezbeđena su kroz Javni poziv Ministarstva omladine i sporta za finansiranje i sufinansiranje programa za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1960

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.