Komentara: 9
Pregleda: 2701

Predložen novi rebalans budžeta

21.11.2014. u 16:15h
Izvor: RTV Yueco
Gradsko veće usvojilo je novi, drugi ovogodišnji rebalans budžeta i uputilo ga Skupštini grada na usvajanje.
Predložen novi rebalans budžeta

U nacrtu drugog rebalansa budžeta, predloženi obim iznosi 5,27 milijarde dinara, što je za 452,24 miliona dinara, odnosno za 7,90% manje u odnosu na godišnji planirani obim prvim rebalansom. Planiran je fiskalni deficit u visini od 221,8 miliona dinara i u okviru je ograničenja.

Predloženim rebalansom su javne investicije i ulaganja budžeta, odnosno izdaci za nabavku nefinansijske imovine daleko iznad iznosa fiskalnog deficita i iznose 887 miliona dinara.

Kako se navodi u predlogu odluke, od budžetskih korisnika zatraženo je da preispitaju normative potrošnje i to da sagledaju segmente potrošnje na kojima se može izvršiti racionalizacija ili postići ušteda, da analiziraju rashode koji se u tekućoj godini izvršavaju u većem obimu nego što se prvobitno planiralo i da utvrde liste rashoda na koje se može uticati i onih koji se bezuslovno moraju ispoštovati.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 2701

Povezana vest

Povezane teme

rebalans budžeta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.