Komentara: 2
Pregleda: 6348

Praksa za 150 studenata Ekonomskog fakulteta u Subotici

19.03.2015. u 15:50h
Izvor: RTV
Oko 150 studenata Ekonomskog fakulteta u Subotici imaće krajem juna dvonedeljnu praksu u više od 20 domaćih privrednih subjekata, najavio je dekan ove visokoškolske ustanove prof. dr Nenad Vunjak. On je danas u Subotici sa predstavnikom preduzeća “Norma grupa Jugoistočna Evropa” potpisao sporazum o međusobnoj saradnji koji podrazumeva predavanja stručnjaka ove kompanije studentima fakulteta, odnosno mogućnost prakse u samoj kompaniji.
Praksa za 150 studenata Ekonomskog fakulteta u Subotici

Prema Vunjakovim rečima, studenti će imati dvonedeljnu praksu u ovoj kompaniji, s mogućnošću devetomesečne prakse na volonterskoj bazi i kasnije eventualno zapošljavanje u ovoj kompaniji koja trenutno zapošljava 350 radnika.

Vunjak se nada da će ova, po njegovim rečima, ozbiljna saradnja sa ozbiljnom firmom biti unapređena i kroz edukativne i istraživačke projekte. Zahvaljujući ovakvim sporazumima sa privredom, kojih ima više desetina, oko 150 studenata fakulteta će ove godine biti na praksi.

Predstavnik Norma grupe Laslo Vince smatra da će ovaj sporazum doneti veliko iskustvo i korist za obe strane. On je naglasio da se dva studenta već nalaze na praksi u njihovoj kompaniji i da su nakon njihovog dvomesečnog rada dobili izuzetno pozitivne povratne informacije iz centrale kompanije, što je po njegovoj oceni pokazatelj ovog fakulteta.

“Norma grupa Jugoistočna Evropa” predstavlja jednog od prvih stranih investitora u Privrednoj zoni Mali Bajmok u Subotici i proizvodi komponente za automobilsku industriju.

Praksa za 150 studenata Ekonomskog fakulteta u Subotici

Ekonomski fakultet u Subotici, sa odeljenjima u Novom Sadu i Bujanovcu, trenutno pohađa oko 5.500 studenata na osnovnih i master studijama.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov, koji je i svečano otvorio parking i rampu za studente sa invaliditetom, koji su izgrađeni zajedničkim sredstvima iz budzeta AP Vojvodine i Ekonomskog fakulteta.

Pavlov je rekao da je sekretarijat na čijem je čelu raspisao 19 konkursa, od kojih se 17 odnosi na naučno-istraživački rad i visokoškolske ustanove.

“Jedino novac uložen u nauku se multiplikuje, a nauka se u svim porama mora preoznati kao jedan od mogućih lekova za sva naša goruća pitanja” – rekao je Pavlov.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 6348
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

norma group

norma grupa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.