Komentara: 0
Pregleda: 5183

Pozorište Promena u Subotici

28.03.2015. u 20:10h
Izvor: Subotica.com
Akademsko pozorište Promena je pozorište studenata dramskog deapartmana Akademije umetnosti Novi Sad. Pozorište ima stalan repertoar predstava koje se izvode u Novom Sadu. To su ispitne predstave, predstave rađene kao završni master projekat i predstave nastale kao samostalni projekti studenata.
Pozorište Promena u Subotici

Cilj nam je da radimo i sami stvaramo, u vreme kada je jako teško doći do angažmana u pozorištu, i da se bavimo pozorištem onako kako mi želimo i mislimo da treba, navode iz ovog Pozorišta.

Dečije pozorište u Subotici nam je otvorilo vrata za gostovanje dva puta mesečno i jako se radujemo. Većinu predstava Promene,  subotička publika će imati prilike da vidi do kraja pozorišne sezone.

U martu gostuju predstave “Treći svetski rat” i “Gimpel luda”.

30. mart u 20h “Treći svetski rat”

"Treći svetski rat" je predstava koja je rađena po motivima jednočinke Koste Trifkovića : "Francusko-Pruski rat". Sam tekst stvarali su studenti završnih godina  glume i dramaturgije Akademije umetnosti Novi Sad.

Predstava se na direktan, komičan i originalan način bavi pitanjem dileme kako pojedinca tako i "gomile" kojoj  struji treba poverovati i prepustiti se, ostati ili otići, buniti se ili ćutati...Prožimaju se pitanja vaspitanja, obrazovanja, poverenja, manipulacije, odgovornosti, istinskog kompromisa i naravno ljubavi. Na sasvim nesvakidašnji način ekipa predstave je stvorila opštu sliku sistema koji nas usisava i uspela da duhovito i iskreno pokrene u svakom od gledalaca svest o moći koju ima kao jedinka i koja leži u svakom od nas. Predstava koja će vas nasmejati i osnažiti. 

Ekipa predstave:
Stefan Isakovic, Dušan Vukašinović, Mia Simonović, Peđa Marjanović, Ema Stojanović, Dimitrije Aranđelović

31. mart u 20h "Gimpel luda"

Radnja "Gimpel luda" odvija se u Frampolu, poljskoj varošici nastanjenoj pretežno Jevrejima. Gimpel od malih nogu radi kao šegrt u jednoj pekari jer je ostao siroče. Čitavo selo šegači se sa njim zbog njegove naivnosti i spremnosti da svakom poveruje. Dok Gimpel razmišlja da li da zauvek napusti Frampol, meštani ga ožene Elkom, lokalnom bludnicom...

Studenti treće godine glume i režije prof. Nikite Milivojevića

Karte se mogu rezervisati na e-mail teatarpromena@gmail.com. Cena karte je 200 dinara. Prodaja ulaznica je na dan igranja od 19h

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 16 časova
Komentara: 0
Pregleda: 5183

Povezana dešavanja

Povezane teme

dečje pozorište

pozorište promena

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.