Komentara: 31
Pregleda: 51481
Foto

Požar u subotičkoj bolnici

14.06.2014. u 17:19h > 15.06.2014. u 01:07h
Izvor: Subotica.com
Danas nešto pre 15 časova došlo je do požara u pomoćnoj zgradi Opšte bolnice u Subotici. Požar se desio u vešernici, pored ortopedije i u toku gašenje i preventivna eveakuacija pacijenata. Povređenih za sada nema, a veći broj vatrogasnih ekipa pokušava da lokalizuje, a zatim i ugasi požar.
Požar u subotičkoj bolnici

Požar je izbio nešto pre 15 časova, a na lice mesta izašlo je više vatrogasnih ekipa koje su brzom intervencijom sprečile širenje požara na glavnu zgradu Bolnice. U pitanju je objekat vešernice koji se nalazi blizu odeljenja ortopedije.

Kako saznajemo sa lica mesta evakuisane su bebe sa odeljenja ginekologije, kao i pacijenti koji su se nalazili neposredno do objekta koji je zahvatio požar. Takođe saznajemo da nije bilo povređenih, te da se na vreme organizovala evakuacija u bezbedne delove zgrade, ali i ispred same bolnice.

Evakuisano je 11 majki sa 12 beba sa odeljenja neonatologije, kao i 36 pacijenata sa ortopedije.

U ovim momentima (15,28) u toku je lokalizovanje požara, a zbog gustog crnog dima koji je prisutan u tome delu ispred, ali i hodnicima. Paralelno se radi preventivna evakuacija jednog dela bolnice, nesporedno lociranog uz sam objekat koji je u požaru.

Požar u subotičkoj bolnici

Saopštenje PU Subotica - Danas je oko 15 časova došlo do požara u krugu Opšte bolnice u Subotici, kada je gorela krovna konstrukcija pomoćnog objekta vešernice i kuhinje. Na mesto događaja izašle su četiri vatrogasne ekipe koje su sprečile dalje širenje požara i ubrzo ga ugasile. Povređenih osoba nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta. Uviđaj su izvršili pripadnici Odeljenja za vanredne situacije i policijski službenici Policijske uprave u Subotici. Uzroci požara se utvrđuju.

"Evakuisani su svi pacijenti desnog krila. Nema nikakvih posledica po pacijente koji su u tom trenutku bili na odeljenjima. Njaviše je bilo ugroženo odeljenje ginekologije" - izjavio je Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice

Na licu mesta boravili su i predstavnici Grada, Jene Maglai i Ilija Maravić.

Požar u subotičkoj bolnici

17:06 - požar je lokalizovan, a na licu mesta je ostala jedna ekipa vatrogasaca kako bi zaštitili mesto od reaktivacije vatre. 

Pokrajina će finansijski pomoći saniranje posledica požara

Požar u subotičkoj bolnici

Pokrajinska vlada će finansijski pomoći otklanjanje posledica nastalih u današnjem požaru u Opštoj bolnici u Subotici, najavila je pokrajinska sekretarka za zadravstvo, socijalnu politiku i demografiju Vesna Kopitović, prenosi YuEco.

Ona je nakon obilaska bolnice izjavila novinarima da je zahvaljujući brzini vatrogasaca sprečena veća nesereća, pa životi pacijenata i osoblja nisu bili ugroženi, jer su evakuisani na vreme.

“Jedna mama i beba koje su bile u apartmanu u tom momentu nisu bile u sobi. Sva sreća, da u tom momentu nisu bile u sobi, jer bi to bio ozbiljan problem. Svi pacijenti su dobro i sva sreća u nesreći je što nije bilo instalacija u krovu, mogla je da se desi mnogo ozbiljnija šteta u smislu ljudskih žrtava”, rekla je Kopitović novinarima.

Ona je najavila da će pokrajinska vlada, uz osiguranje, nadoknaditi gubitke prouzrokovane požarom.

“Finansijska pomoć svakako stoji i to ćemo sigurno odmah, vrlo brzo rešiti. Prvo da vidimo kolika je procena štete, kako ćemo sa osiguranjem. Naravno, pokrajina će stajati tu kod svih neophodnih stvari da bi bolnica što pre krenula u rad"", rekla je Kopitović i naglasila da subotičkia bolnica ima veliki priliv pacijenata, pa je u interesu građana da što pre bude u funkciji.

Izvor: Subotica.com

Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici

Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici
Pogledaj ostale fotografije

Požar u subotičkoj bolnici

Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 51481

Povezane vesti

Povezane teme

bolnica

opšta bolnica

požar

vatrogasci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.