Komentara: 5
Pregleda: 2622

Potpisani ugovori o sprovođenju javnih radova

01.08.2014. u 14:37h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai je danas, 1. avgusta 2014. godine, potpisao ugovore o dodeli sredstava za organizovanje sprovođenja javnih radova na teritoriji grada Subotice, zaključene između grada Subotice i izvođača javnih radova, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.
Potpisani ugovori o sprovođenju javnih radova

Iz budžeta grada Subotice za javne radove izdvojeno je 13,5 miliona dinara, Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova obezbedio je pet miliona dinara, tako da su javni radovi na teritoriji grada Subotice u 2014. godini finansirani sa 18,5 miliona dinara.

Na javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na teritoriji grada Subotice, koji su grad Subotica i Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje raspisali 19. juna 2014. godine, javilo se 16 aplikanata od kojih je 15 ispunjavalo uslove konkursa.

Ugovori su sklopljeni sa 15 poslodavaca – izvođača javnih radova koji će u periodu od 1. avgusta do 31. decembra 2014. godine uposliti 98 nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Obaveza izvođača javnog rada je da zaposlenog na javnom radu zadrži u radnom odnosu najmanje u dužini trajanja ugovorne obaveze i da mesečno redovno vrši isplatu zarada.

Lokalni javni radovi, kao mera aktivne politike zapošljavanja, namenjeni su zapošljavanju teže zapošljivih lica, a treba da dovedu do povećanja kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Javni radovi su organizovani u oblastima održavanja i zaštite životne sredine i prirode i socijalnih, humanitarnih i kulturnih delatnosti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2622

Povezane vesti

Povezane teme

kabinet gradonačelnika

javni radovi u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.