Komentara: 48
Pregleda: 9432
Foto

Potpisan ugovor o ustupanju zemljišta Kontinentalu

12.02.2016. u 13:14h > 16:22
Izvor: Subotica.com
U Gradskoj kući danas je potpisan ugovor o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta bez naknade između Grada Subotice i kompanije „Contitech Fluid Serbia”.
Potpisan ugovor o ustupanju zemljišta Kontinentalu

U ime Grada ugovor je potpisao gradonačelnik Jene Maglai, dok su sa druge strane potpisnici bili direktor Živko Topalović i finansijski direktor Janoš Šanta.

Na osnovu ovog ugovora, kome je prethodila odluka Skupštine grada, poznata nemačka kompanija dobila je više od 25.000 kvadrata zemljišta u Privrednoj zoni Mali Bajmok za izgradnju nove fabrike.

Pre toga potpisan je Memorandum o saradnji na osnovu koga će „Kontiteh“ u novu fabriku površine 12.000 kvadrata uložiti 20 miliona evra i do kraja 2018. godine zaposliti još najmanje pet stotina ljudi.

- Veoma je značajno da jedna velika i ozbiljna kompanija nađe svoj ekonomski ineteres u Subotici i ovo je veliki ekonomski podsticaj za razvoj zajednice. Očekujemo da radovi na izgradnji nove fabrike počnu već na proleće – istakao je gradonačelnik Jene Maglai.

Potpisan ugovor o ustupanju zemljišta Kontinentalu

Jedna od najpoznatijih fabrika u automobilskoj industriji u našem gradu posluje od 2011. godine i trenutno zapošljava oko 600 radnika.

- Ovo je jedan u nizu formalnih koraka koji govore od dobroj saradnji kompanije i lokalne samouprave. Hteo bih da čestitam kompaniji koja je odgovorila izuzetno zahtevnom tržištu automobilske industrije, ali i Gradu Subotica koja je bila sjajan partner u tome i za to obezbedila dovoljne količine električne energije, gasa i kvalitetne radne snage – naglasio je direktor Živko Topalović.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Ugovora o poklanjanju gradskog zemljišta za novu fabriku Kontinentala Potpisivanje Ugovora o poklanjanju gradskog zemljišta za novu fabriku Kontinentala Potpisivanje Ugovora o poklanjanju gradskog zemljišta za novu fabriku Kontinentala Potpisivanje Ugovora o poklanjanju gradskog zemljišta za novu fabriku Kontinentala Potpisivanje Ugovora o poklanjanju gradskog zemljišta za novu fabriku Kontinentala Potpisivanje Ugovora o poklanjanju gradskog zemljišta za novu fabriku Kontinentala Potpisivanje Ugovora o poklanjanju gradskog zemljišta za novu fabriku Kontinentala Potpisivanje Ugovora o poklanjanju gradskog zemljišta za novu fabriku Kontinentala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 48
Pregleda: 9432

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

fabrika kontinental

fabrika continental

contitech subotica

privredna zona mali bajmok

potpisivanje ugovora

živko topalović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.