Komentara: 14
Pregleda: 2997

Potpisan sporazum o saradnji između Grada Subotice i Privredne komore SBO

10.11.2017. u 12:26h
Izvor: Subotica.com
Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga i Grada Subotice, potpisan je danas u Medija-centru Gradske kuće. Sporazum su potpisali Slobodan Vojinović, direktor Regionalne privredne komore, i Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje.
Potpisan sporazum o saradnji između Grada Subotice i Privredne komore SBO

Zaključen Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji predviđa ostvarivanje interesa svih privrednih subjekata koji obavljaju privrednu delatnost na teritoriji našeg grada, kao i razmenu informacija, iskustava, kordiniranje rada i dogovaranje o pitanjima od zajedničkog interesa. 

- Ovaj Sporazum je samo formalizacija već postojeće saradnje Grada Subotice i Regionalne privredne komore, za koju imam samo reči hvale. Ono što će biti jedan od glavnih zadataka, jeste promovisanje privrednih i industrijskih potencijala Subotice, u cilju privlačenja kako potencijalnih investitora, tako i što većeg broja turista u naš grad, a posebno na Palić, u vezi sa čime Grad Subotica ulaže posebne napore - rekao je Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, povodom potpisivanja Sporazuma.

Potpisan sporazum o saradnji između Grada Subotice i Privredne komore SBO

Slobodan Vojinović, direktor Regionalne privredne komore Severnobačkog okruga, kaže da ovaj Sporazum predstavlja krunu dosadašnje saradnje lokalne samouprave i Komore na području privrede. 

- Ovom godinom je započela druga godina od dekade koju je Vlada Republike Srbije odredila da bude posvećena privredi. Mi imamo jedan pravac, lokalna samouprava ima drugi, ali kada je privreda u pitanju imamo potpuno isti pravac i zadatak. Ovo je veoma važan potez, koji bi trebalo i da povuče Srbiju, zato što se potpisuje sa jednom od najjačih i najozbiljnijih lokalnih samouprava u zemlji, što podaci sa kojima raspolažemo potvrđuju. Ne priča se slučajno po Srbiji da je sever Vojvodine lokomotiva koja vuče privredu naše zemlje - istakao je Vojinović.

Potpisan sporazum o saradnji između Grada Subotice i Privredne komore SBO

Osim navedenog, Sporazum predviđa pružanje podrške i edukacije privrednicima, kroz niz seminara koji će se i dalje organizovati u Regionalnoj privrednoj komori. Takođe, prema rečima Vojinovića, u narednih mesec dana trebalo bi da bude konstituisan i parlament preduzetnika Srbije.

- Kada su u pitanju preduzetnici, oni se po novom zakonu registruju u Opšta udruženja, koja se registruju u Komorskom sistemu Srbije. Mi imamo registrovano Opšte udruženje preduzetnika u Subotici, te svima njima stojimo na raspolaganju, a u narednih dvadesetak dana trebalo bi da se konstituiše najveći organ za udruženja preduzetnika u Srbiji, odnosno parlament preduzetnika u Srbiji, koji će biti konstituisan u Beogradu, a činiće ga predstavnici koje Opšte udruženje izabere i delegira da bude član parlamenta. Time će Komora na sebe preuzeti obaveze koje je do sada imala lokalna samouprava - zaključio je Vojinović. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 2997
Povezane teme

privreda subotica

Grad Subotica

Slobodan Vojinović

regionalna privredna komora

potpisivanje sporazuma

srđan samardžić

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.