Komentara: 5
Pregleda: 3639

Potencijali saradnje Mađarske i Srbije predstavljeni u Subotici

06.06.2013. u 16:55h
Izvor: RTV Yueco
Povezivanjem srpskih i mađarskih privrednika radi nastupa na trećim tržištima, robna razmena ove dve zemlje može biti duplirana, ocenjeno je na stručnom skupu posvećenog potencijalima saradnje sa Mađarskom.
Potencijali saradnje Mađarske i Srbije predstavljeni u Subotici

To se pre svega odnosi na povezivanja ili ulaganja mađarskog kapitala u Srbiji i plasmana proizvoda nastalih na taj način na tržišta zemalja sa kojima Srbija ima potpisane ugovore o spoljnoj trgovini. Skup je organizovala Regionalna privredne komora, kao prateću manifestaciju Međunarodnog i regionalnog sajma privrede u Subotici.

Brošure u papirnatom i elektronskom obliku, informativni portali sa svim potrebnim informacijama i bazama podataka i niz drugih korisnih alatki koje služe povezivanju malihi srednjih preduzeća iz Mađarske i Srbije rezultati su prekograničnih projekata realizovanih u ove dve zemlje na temu povezivanja privrednika. Na današnjem skupu u Gradskoj kući razmotreni su dosadašnji rezultati ostvareni na tom planu, kao i modaliteti dalje saradnje, uz učešće privrednika i predstavnika komora s obe strane granice.

Jedan od projekata koji je predstavljen privrednicima realizovala je Regionalna privredna komora Subotica, sa idejom da analizira trenutno stanje i stvori određene preduslove za povezivanje preduzeća s obe strane granice i zajednički nastup na tržištima gde se za robu srpskog porekla ne plaća carina, kao što su Rusija, Belorusija, Kazahstan, Turska, a od skoro i Ukrajina. Međutim, iz određenih razloga takve saradnje i iskorišćenja pomenutih mogućnosti nije bilo, pa je stoga i realizovan ovaj projekat koji na jednom mestu pruža sve potrebne informacije privrednicima koji žele da se kroz ovaj vid povezivanja probiju na treća tržišta.

Skup posvećen potencijalima saradnje sa Mađarskom prateća je manifestacija VII Međunarodnog i regionalnog sajma privrede. Manifestacija je podržana od strane Ministarstva nacionalne privrede Mađarske.

Izvor: RTV Yueco
Otvoren VII Sajam privrede u Subotici Otvoren VII Sajam privrede u Subotici Otvoren VII Sajam privrede u Subotici Otvoren VII Sajam privrede u Subotici Otvoren VII Sajam privrede u Subotici Otvoren VII Sajam privrede u Subotici Otvoren VII Sajam privrede u Subotici Otvoren VII Sajam privrede u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3639
Povezane teme

sajam privrede

međunarodni sajam privrede

regionalni sajam privrede

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.