Komentara: 7
Pregleda: 7697

Posao za žene sa sela

13.12.2011. u 16:17h
Izvor: RTV Yueco
Posao za žene sa sela

Grad Subotica planira da uloži 2,5 miliona dinara u sufinansiranje biznis planova koji nastanu kroz obuku žena iz ruralnih područja u projektu “Agrobiznis” USAID-a. Tim povodom u Gradskoj kući potpisan je memorandum o razumevanje između predstavnika lokalne samouprave i ove Američke agencije za međunarodni razvoj čime će grad Subotica pružiti podršku realizaciji ovog projekta. Potpisanim memorandumom nastavljena je višegodišnja saradnja između Subotice i USAID-a.

Potpisanim memorandumom, Grad Subotica pružiće podršku projektu USAID-a kako bi žene iz ruralnih krajeva prošle stručnu obuku i postale buduće preduzetnice. U sklopu obuke, žene će se upoznati sa osnovama preduzetništva i pisanjem biznis planova, kako bi mogle da započnu sopstveni agrobiznis. Nakon završene obuke, žene će imati priliku da konkurišu za bespovratna finansijska sredstva. Konkretno, Grad Subotica će sufinansirati 5 biznis planova sa po 500.000 dinara.

U pitanju je projekat kroz koji je do sada ženama koje su uspešno završile obuku bespovratno dodeljeno preko 11,7 miliona dinara kako bi započele svoj agrobiznis. Dobitnice sredstava su pobednice takmičenja u izradi najboljeg agro-biznis plana koje je organizovao USAID-ov Agrobiznis projekat.

Preduzetnice će uz pomoć dodeljenih sredstava započeti poslovanje u raznim oblastima, kao što je prerada mleka i uzgajanje i prerada voća, povrća i lekovitog bilja. Dosadašnje dobitnice sredstava su među 300 žena koje su završile obuku u oblasti agrobiznisa koju je finansirao USAID u sklopu programa za podsticaj preduzetništva medju ženama u ruralnim područjima, a današnjim potpisivanjem memoranduma projekat se nastavlja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 7697
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

Grad Subotica

USAID

agrobiznis

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.