Komentara: 21
Pregleda: 9681

Posao za 1.000 Subotičana ove godine

04.11.2011. u 17:46h
Izvor: RTV Yueco
Posao za 1.000 Subotičana ove godine

Kroz lokalni akcioni plan zapošljavanja 54 osobe su pronašle posao, a zahvaljujući ostalim merama aktivne politike zapošljavanja oko 1.000 Subotičana će u ovoj godini dobiti zaposlenje, dok će do kraja mandata lokalne vlasti biti ugovoreno otvaranje 4.000 radnih mesta. Ove informacije su iznete na uručenju ugovora o finansiranju programa za 10 poslodavaca kojem je prisustvovao i direktor republičke Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović. On je nešto kasnije uručio i ugovor o finansiranju obuke 59 zaposlenih u Norma Grupi.

Tavankutska kompanija Agroprom, zaposlila je 27 novih radnika zahvaljujući merama grada Subotica i Nacionalne službe za zapošljavanje. Po lokalnom programu novog zapošljavanja u radni odnos je primljeno 19 lica, uz subvenciju od 2,6 miliona dinara, a 8 po javnom pozivu NSZ, uz subvenciju od 800.000 dinara. Radi se o licima koju su ostala bez posla u AD Ljutovo, a pretežno su radnici iz voćarstva, čime se i kompanija bavi.

Pored ovog, Savet za zapošljavanje je odobrio još 10 programa. Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović i gradonačelnik Saša Vučinić uručili su ugovore za devet poslodavaca koji će zaposliti 17 ljudi. Programi su odobreni poslodavcima iz Subotice, Čantavira, Gornjeg Tavankuta i Ljutova, pri čemu se većina bavi neposrednom proizvodnjom.

Prvi ovakav ugovor je potpisan pre desetak dana sa preduzećem Leonardo. Kroz ukupno 11 programa lokalnog zapošljavanja, zaposlenje će naći 54 lica. Iz gradskog budžeta su za lokalni akcioni plan zapošljavanja opredeljena su 4 miliona dinara, a iz republičkog budžeta dodatnih 3,84 miliona. Subvencija iznosi 130.000 dinara po novootvorenom radnom mestu, uz dodatak od 20.000 dinara za lice koje pripada kategoriji teže zapošljivih.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje posetio je i fabriku Norma grupa u Privrednoj zoni Mali Bajmok, gde je uručio ugovore o finansiranju programa obuke 59 radnika, u ukupnoj vrednosti od preko 4.8 miliona dinara.

NORMA Grupa počela je proizvodnju u Subotici u oktobru 2011., a u ovom momentu zapošljava 49 lica. Nakon obuke za potrebe poslodavca, broj zaposlenih će se povećati na 108.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 9681
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

nova radna mesta u Subotici

posao Subotica

subotica posao

norma group

subvencije za zapošljavanje

subvencije za posao

norma grupa

fabrika norma

oglasi za posao

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.