Komentara: 13
Pregleda: 3242

Poraz košarkaša Spartaka u Kruševcu (68:61)

13.02.2016. u 23:44h
Izvor: TV Subotica
U okviru 20. kola Košarkaške lige Srbije Spartak je poražen od Napretka rezultatom 68-61 pred oko šest stotina gledalaca u Hali sportova u Kruševcu. Domaćin se tako revanširao Spartaku za poraz iz prvog dela sezone zahvaljujući boljem šutu za tri poena i mirnijoj igri u završnici.
Poraz košarkaša Spartaka u Kruševcu (68:61)

Ekipe su do poluvremena bile prilično izjednačene. Spartak je nešto bolje otvorio meč, pogađali su Laketa i Vulić a u petom minutu bilo je 6-12. Do kraja prve deonice domaći su se konsolidovali i pogodkom Đorđevića Marinkovića sa linije za slobodna bacanja stekli pola koša prednosti, bilo je 18-17.

Druga četvrtina protekla je u izjednačenoj borbi. Spartak je sredinom deonice stigao do najvećih osam poena prednosti pošto je siguran izvođač slobodnih bacanja bio Miloš Nikolić. Od tog trenutka Subotičani su potpuno stali, Napredak za četiri minuta pravi seriju 15-0 i na odmor odlazi sa sedam poena prednosti, 40-33.

Kroz treći period ekipa Dušana Alimpijevića podigla je nivo igre u odbrani, u napadu su bili sigurni Jevđić i Nikolić, igračima Napretka je u istom periodu opao procenat šuta za dva poena i Spartak je topio zaostatak. U samoj završnici ovog dela utakmice Aleksandar Jevđić je pogodio trojku i doneo svojoj ekipi tri poena prednosti pred poslednjih deset minuta.

Kada je početkom četvrte deonice Nemanja Miščević pogodio trojku, odmah zatim i Milan Vulić dodao dva poena Spartak je imao plus devet i dobru situaciju osam minuta pre kraja utakmice. Ipak, usledili su prazni minuti u igri, Napredak je poenima Ognjenovića u trideset i sedmom minutu vratio prednost, Đorđevic Marinković je pogodio trojku za plus četiri a trener Subotičana zatražio je tajmaut. U preostala dva minuta gostujući tim nije uspeo da napravi preokret sličan onom s kraja treće četvrtine i Napredak je zasluženo pobedio.

Napredak Rubin - Spartak 68:61 (18:17, 22:16, 9:19, 19:9)

Kako je u početnim redovima navedeno, Kruševljani su stigli do pobede zahvaljujući mnogo boljem šutu van linije 6,75. Pet trojki domaćina naspram četiri koliko je ubacio Spartak ne deluje kao nešto što pravi razliku. Kada se uzme u obzir činjenica da su domaći pokušali svega deset puta, naspram dvadeset i četiri pokušaja gostiju jasno je da su u ovome bili znatno racionalniji. Nešto bolji procenat šuta za dva poena košarkašima Spartaka nije bio dovoljan da izbegnu poraz.

Napredak je na ovom meču imao petoricu dvocifrenih igrača. Marko Ćirović je postigao 13 poena, Luka Milojević 12, a Milinčić i Đorđević Marinković po 10 s tim da je ovaj poslednji sakupio devet skokova i dve asistencije i zaslužio index 20, najveći na utakmici. U poraženom taboru istakao se Miloš Nikolić koji je ubacio 15 poena.

U narednom kolu košarkaši Spartaka dočekuju FMP iz Železnika.

Poraz košarkaša Spartaka u Kruševcu (68:61)

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 13
Pregleda: 3242
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.