Komentara: 5
Pregleda: 6228

Ponuda stanova manja nego potražnja

28.10.2014. u 15:05h
Izvor: RTV Yueco
Početkom akademske godine, odnosno tokom oktobra, potražnja za iznajmljivanjem stanova uvek je povećana. Trenutno je potražnja veća nego ponuda, ali se bez obzira na to cene nisu menjale prethodnih nekoliko godina. Cene iznajmljivanja se kreću od 80 do 150 evra, kada je reč o garsonjerama, jednosobnim ili dvosobnim stanovima, ali su u poslednje vreme traženi i luksuzni stanovi koje iznajmljuju uglavnom stranci.
Ponuda stanova manja nego potražnja

Čini se da je odnos između stanodavaca i zakupaca nešto bolji nego što je bio ranije, bar ako je suditi po komentarima anketiranih sugrađana i po rečima onih koji se bave trgovinom nekretnina. Sa druge strane ima i lošijih iskustava po pitanju tog odnosa, ali su na svu sreću oni ređi.

Najveća potražnja stanova je tokom oktobra kada pristignu studenti iz drugih gradova. Delovi grada kod Ekonomskog i Građevisnkog fakulteta, kao i kod Visoko tehnološke škole, početkom zime skoro da više i nemaju slobodnih stanova za studente, jer su to upravo najtraženiji delovi grada za podstanare.

U poslednje vreme, dolaskom većeg broja menadžera iz inostranstva, u potražnji su i luksuzni stanovi i luksuzne kuće, koje naši sugrađani ne mogu da plate. Ono što je tipično za Suboticu, a što nije za druge gradove gde odlaze studenti, jeste da su stanovi uglavnom opremljeni starim nameštajem i to je možda jedna od zamerki mogih koji ulaze u iznajmljeni stan.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 6228
Povezane teme

oglasi nekretnine

nekretnine

iznajmljivanje stanova

stanovi u subotici

prodaja stanova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.