Komentara: 61
Pregleda: 51908

Položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra "Retail Park Shoppi"

16.07.2015. u 16:27h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Jene Maglai i Tomas Viladsen, predstavnik kompanije "MPC Properties" položili su danas kamen temeljac za izgradnju tržnog centra "Retail Park Shoppi".
Položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra "Retail Park Shoppi"

Šoping centar, sa oko deset hiljada kvadratnih metara prodajnog prostora, nalaziće se na Segedinskom putu, kod „Agrocentra“. Prema planu, radovi na izgradnji trebalo bi da budu završeni do kraja godine, a centar bi počeo sa radom 17. marta.

- Siguran sam da smo ovom investicijom napravili pravi potez, pre svega izborom lokacije, a na odluku da počnemo gradnju objekta baš u Subotici uticala je odlična saradnja sa lokalnom samoupravom – istakao je Tomas Vilandsen. – Planiramo da ovaj objekat postane centra kupovine i društvenih dešavanja, ne samo u Subotici, nego i u celom regionu.

Položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra "Retail Park Shoppi"

U šoping centru nalaziće se prodavnice više od 20 poznatih svetskih i domaćih brendova – „H&M“, „Tom Tailor“, „New Yorker“, „Deichmann“, „Đak Sport“,. „Office Shoes“... Sve prodavnice imaće direktan ulaz sa centralnog parkinga čiji će kapacitet biti 300 mesta.

- Ova značajna investicija, vredna 10 miliona evra, trebalo bi da bude završena do kraja godine, a samo za početak biće otvoreno 250 novih radnih mesta – naglasio je gradonačelnik Jene Maglai. – Subotičani više neće morati da idu u „Arkad“, u Novi Sad i Beograd, već će imati priliku da proizvode renomiranih robnih marki kupuju u svom gradu.

Položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra "Retail Park Shoppi"

To je jedan od prvih koraka da se napravi osnaživanje trgovine u Subotici, da ona uvede pod zakonske okvire, jer znamo da velika količina robe u naš grad uđe na crno, bez plaćanja carina i poreza. U sledećoj fazi očekujemo izgradnju supermarketa „Lidl“, ova kompanija ima planove i za proširivanje kapaciteta na ovoj lokaciji i mi ćemo sve učiniti da im izađemo u susret, rekao je Maglai.

RETAIL PARK SHOPPI SUBOTICA – INFORMACIJE

Radovi na terenu počeli su 1. jula 2015. godine, a svečani početak radova na izgradnji Retail Parka Shoppi – 16. juli 2015. godine. Planirani završetak radova je 31.12.2015, a otvaranje Retail Parka na proleće 2016. godine. Ukupna vrednost investicije iznosi oko 10 miliona evra. Površina objekta do 10.000 kvadratnih metara prodajnog prostora.

Retail Park lociran je na Segedinskom putu, najfrekventnijoj gradskoj saobraćajnici koja je od centra Subotice udaljena samo 2,5 km. Ovaj savremeni objekat koji u potpunosti zadovoljava sve arhitektonske i građevinske standarde, biće glavni maloprodajni centar čitave regije Severne Bačke.

Položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra "Retail Park Shoppi"

Retail Park će sadržati izuzetno raznovrsnu ponudu koja uključuje modne brendove, uređenje doma, ponudu najsavremenije tehnike i tehnologije, kao i ponudu zabavnih sadržaja. Shoppi će ugostiti preko 20 internacionalnih i domaćih brendova, kao što su H&M, New Yorker, Tom Tailor, Đak Sports, Studio Moderna, Office Shoes, Avenija Caffe,  Pilot Toys,  Menda, Laguna, Benu, Sportina Multibrend, DM, Panter, Deichmann, Sport Vision, Takko, Diopta i Foody.  Sve prodavnice imaće direktan ulaz sa centralnog parkinga koji ima kapacitet za 300 vozila.

U operativnoj fazi projekta biće otvoreno i 250 novih radnih mesta.

Izvođač radova je kompanija SMB iz Subotice, projektant je firma Geoexpert, stručni nadzor vrši konsultantska kuća Tebodin, dok su poslovi lizing menadžementa i upravljanja objektom povereni kompaniji Confluence Property Management.   

Retail Park Shoppi predstavlja još jednu važnu investiciju u porfoliju kompanije MPC properties pored Ušće Shopping Centra, IMMO outlet centra i mnogih drugih poslovnih i stambenih prostora, građenih po najnovijim svetskim standardima. 

Izvor: Subotica.com

Položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra

Položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra Položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra Položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra Položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra Položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra Položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra Položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra Položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra
Pogledaj ostale fotografije

Izgradnja Retail parka "Shoppi" u Subotici - u toku je završna faza radova

Izgradnja Retail parka "Shoppi" u Subotici - u toku je završna faza radova Izgradnja Retail parka "Shoppi" u Subotici - u toku je završna faza radova Izgradnja Retail parka "Shoppi" u Subotici - u toku je završna faza radova Izgradnja Retail parka "Shoppi" u Subotici - u toku je završna faza radova Izgradnja Retail parka "Shoppi" u Subotici - u toku je završna faza radova Izgradnja Retail parka "Shoppi" u Subotici - u toku je završna faza radova Izgradnja Retail parka "Shoppi" u Subotici - u toku je završna faza radova Izgradnja Retail parka "Shoppi" u Subotici - u toku je završna faza radova
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 61
Pregleda: 51908

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

retail park shoppi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.