Komentara: 0
Pregleda: 3612

Polovina vakcina protiv gripa već iskorišćena

01.11.2015. u 10:51h
Izvor: RTV Yueco
Polovina vakcina protiv gripa već iskorišćena

Za tri nedelje, u ambulantama Doma zdravlja utrošeno je oko 2.000 doza vakcina protiv gripa, što predstavlja polovinu doza koje su dostavljene subotičkom Domu zdravlja. Tokom prve i druge nedelje vakcinisano je oko 1600 građana, a sada je značajno smanjen broj onih koji žele da se vakcinišu.

Vakcinisanje protiv gripa se preporučuje hroničnim pacijentima i starijim osobama, kako bi izbegli teže oblike bolesti.

- "Vakcinišu se svi hronični pacijenti i oni koji se redovno javljaju i primaju imunizaciju, međutim mogu da se javi mlađa populacija, starija lica od 65 godina, bez obzira da li imaju neku hroničnu bolest. Apelujemo na građane da se jave, iako gripa još uvek nema, i time se zaštite na vreme" - izjavila je dr Mihaela Budimski, PR Doma zdravlja

Vakcinacija se obavlja u svim gradskim i prigradskim zdravstvenim stanicama i ambulantama opšte medicine od 10 do 12 časova u prepodnevnoj i od 16 do 17 časova u poslepodnevnoj smeni.

Za  decu do 18 godina starosti vakcine će se davati u Dečijem dispanzeru, odnosno Školskom dispanzeru (8-17h). U ambulantama medicine rada takođe će se vršiti vakcinacija i to u radnom vremenu ambulanti u preduzeću.

Svi građani koji su zainteresovani za vakcinaciju mogu se obratiti svom lekaru i nakon konsultacija sa njim primiti vakcinu protiv sezonskog gripa. Za sve rizične grupe pacijenata i starije od 65 godina, vakcinacija je besplatna.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3612

Povezana vest

Povezane teme

dom zdravlja subotica

sezonska vakcina

vakcina protiv gripa

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinacija

mihaela budimski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.