Komentara: 15
Pregleda: 4220

Poljoprivrednici odustali od blokade puteva

13.03.2015. u 12:15h
Izvor: Subotica.com
Predstavnici Unije poljoprivrednih proizvođača razgovarali su sa predstavnicima Vlade Srbije i dobili uverenje da će se u roku od 7 dana naći rešenje za probleme u otkupu tovljenika, mesa i mleka.
Poljoprivrednici odustali od blokade puteva

Ono što smo saznali iz Udruženja poljoprivrednika Subotica je da danas neće biti blokada puteva u Subotičkoj opštini, što se tiče poljoprivrednika okupljenih u njihovom udruženju. Ipak, oni čekaju zvanično saopštenje premijera Srbije Aleksandra Vučića, da bi sasvim odustali od blokade puteva i narednih dana.

Unija poljoprivrednika zahteva da robne rezerve otkupe tovljene svinje po 185 dinara, da se organizuje interventni otkup mleka, kao i da se do kraja godine zabrani uvoz mesa, mesnih prerađevina, mleka i mlečnih proizvoda, kao i zahteve koji se odnose na poboljšanje njihovog statusa poput izmena Pravilnika o prometu i korišćenju žive stoke i mesa.

Do poremećaja tržišta mesa u Srbiji došlo je sredinom decembra 2014. kada je uvezeno 20.000 tovljenika iz EU na području Mačve i kada je cena svinja pala ispod 100 dinara za kilogram. Početkom ove godine dodatno pogoršanje izazvano je uvozom mesnih prerađevina iz EU. Poremećaj na tržištu mleka i mlečnih prerađevina izazvao je uvoz sireva i mleka u prahu iz EU.

Zbog poremećaja na tržištu usled liberalizacije uvoza trenutno je ugroženo 20.000 gazdinstava, proizvođača mleka i mesa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 15
Pregleda: 4220

Povezana vest

Povezane teme

blokada poljoprivrednika

blokada traktorima

blokada puteva u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.