Komentara: 38
Pregleda: 11934

Podneta inicijativa da Tijana Jurić dobije ulicu u Bajmoku

23.02.2016. u 10:27h
Izvor: Subotica.com
Fondacija "Tijana Jurić" podnela je Skupštini Grada Subotice inicijativu da naziv Ulice JNA u Bajmoku bude preimenovan u "Ulicu Tijane Jurić". Inicijativa je rezultat želje da se preimenuje naziv ulice u kojoj je Tijana odrasla, i u noći ubistva njome poslednji put prošla.
Podneta inicijativa da Tijana Jurić dobije ulicu u Bajmoku

Iako je 1999. godine rođena u Subotici, Tijanin život je čvrsto bio vezan za Bajmok - od detinjstva, odrastanja, letnjih raspusta, do noći između 25. i 26. jula 2014. kada je u tom mestu oteta, a zatim svirepo ubijena, stoji u saopštenju Fondacije.

USVOJEN "TIJANIN ZAKON" - Jedna od inicijativa koja je uspešno realizovana je  usvajanje "Tijaninog zakona", zahvaljujući kojem policijska potraga za nestalim licima počinje bez odlaganja, odmah po prijavi nestanka.

Porodica Jurić, njeni majka, otac i sestra, osećaju duboku potrebu da Tijanino ime ne bude zaboravljeno u znak sećanja na nedužno stradalu decu i istovremeno kao upozorenje i opomena za sve opasnosti koje ugrožavaju bezbednost.

Iz tih razloga Fondacija "Tijana Jurić" podnela je juče Skupštini Grada Subotice inicijativu za promenu naziva ulice, u nadi da će ista naići na odobravanje gradskih čelnika i nadležnih instanci koje odlučuju o ovim pitanjima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 38
Pregleda: 11934

Povezane vesti

Povezane teme

Bajmok

tijana jurić

fondacija tijana jurić

promena naziva ulice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.