Komentara: 10
Pregleda: 5743

Podignuta optužnica protiv Dragana Đurića

29.01.2015. u 13:26h
Izvor: Subotica.com
Dana 29.1.2015. godine Viši javni tužilac u Subotici je Višem sudu u Subotici podneo optužnicu protiv okrivljenog Dragana Đurića, zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivična dela: teško ubistvo iz čl. 114 tač. 5 Krivičnog zakonika i pokušaj silovanja iz čl. 178 st. 3 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika.
Podignuta optužnica protiv Dragana Đurića

Optužnica je današnjeg dana zaprimljena u ovom sudu i u skladu sa čl. 335 Zakonika o krivičnom postupku, dostavljena okrivljenom i njegovom braniocu sa poukom o pravu na odgovor. Okrivljeni i branilac imaju rok od 8 (osam) dana da dostave sudu odgovor na optužnicu, nakon čega će vanpretresno veće Višeg suda u Subotici pristupiti ispitivanju optužnice.

Istovremeno, vanpretresno veće je ispitalo i usvojilo predlog Višeg javnog tužioca u Subotici stavljen u optužnici, te produžilo pritvor protiv okrivljenog Dragana Đurića za narednih 30 (trideset) dana, za koje vreme će optužnica biti u skladu sa odgovarajućim odredbama Zakonika o krivičnom postupku, ispitana. Pritvor je produžen zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela.

O daljem toku ovog krivičnog postupka javnost i sredstva informisanja ćemo blagovremeno obaveštavati, navodi se u saopštenju Višeg suda u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 5743

Povezane vesti

Povezane teme

tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.