Komentara: 3
Pregleda: 4999

Počinju kvalifikacije za Evropsko (kadetsko) prvenstvo u odbojci

08.01.2015. u 10:50h
Izvor: Subotica.com
Od danas do nedelje u Subotici biće održan jedan od kvalifikacionih turnira za Evropska prvenstva za kadetkinje i kadete koja će se održati tokom marta i aprila u Bugarskoj i Turskoj. Mečevi će biti igrani u terminima od 15, 17,30 i 20 časova, a ulaz je besplatan.
Počinju kvalifikacije za Evropsko (kadetsko) prvenstvo u odbojci

Od četvrtka do nedelje u subotičkoj Hali sportova održaće se kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo u odbojci u kategoriji kadeta. Mečevi će biti igrani u terminima od 15, 17,30 i 20 časova.

Tokom četiri dana nadmetanja u muškoj i ženskoj konkurenciji nastupiće nade evropske odbojke iz 7 država, među kojima su i tradicionalno odlične i perspektivne selekcije Srbije.

U konkurenciji kadeta pored Srbije nastupiće reprezentacije Češke, Ukrajine i Švedske, dok će kadetkinje Srbije pokušati da izbore nastup u Turskoj u konkurenciji reprezentacija Švajcarske, Ukrajine i Francuske,

Evropsko prvenstvo u konkurenciji kadeta odigraće se od 4 do 12. aprila u Turskoj, dok će kadetkinje učestvovati od 28. marta do 5. aprila u Bugarskoj.

Direktan plasman na EP kadeta izborila je jedino Turska, kao organizator, dok će plasman kroz kvalifikacije izboriti 11 reprezentacija, odnosno osam pobednika grupa i tri najbolje drugoplasirane selekcije. Kod kadetkinja na  EP će se pored domaćina Bugarske direktno plasirati pobednici osam grupa, kao i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz kvalifikacionih grupa.

Propozicijama CEV, konačan plasman ekipa se određuje prvo na osnovu broja pobeda. Ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu broja bodova. Ukoliko je broj pobeda i broj bodova isti, plasman se određuje na osnovu set količnika, a zatim na osnovu poen količnika.

Počinju kvalifikacije za Evropsko (kadetsko) prvenstvo u odbojci

Za mušku kadetsku reprezentaciju Srbije nastupiće tehničari Nikola Žugić i Vuk Todorović, zatim na poziciji libera Lazar Stašević, kao blokeri Aleksa Nestorović, Aleksa Polomac i Nikola Meljana i kao korektori i primači David Mehić, Boris Buša, Danilo Pavlović, Vukašin Đurđević, Vukašin Nedeljković i Miran Kujundžić.

Selektor ženske reprezentacije u tim je uvrstio sledeće odbojkašice: tehničarke Anu Jakšić i Anđelu Veselinović, korektorke Vanju Bukilić i Tijanu Stojković, libera Tijanu Milojević, blokerke Jovanu Kocić, Tamaru Radmilović i Ljubicu Milojević, dok će primačice biti Katarina Lazović, Milica Tasić, Ana Martinović i Anastasija Sekulić.

Među reprezentivcima Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji najviše je igračica iz beogradskih klubova Crvene zvezde, Partizana i Vizure, dok subotički Spartak na spisku selektora nema nijednu igračicu što govori ili o velikoj konkurenciji ili o slabom ulaganju u mlađe selekcije subotičke odbojke.

Satnica takmičenja:

Četvrtak, 8. januar

  • 15:00 -  Francuska - Ukrajina (devojke)
  • 17:30 - Srbija - Švajcarska (devojke)
  • 20:00 - Češka - Ukrajina (muški)

Petak, 9. Januar:

  • 15:00 -  Francuska - Švajcarska (devojke)
  • 17:30 - Srbija - Ukrajina (devojke)
  • 20:00 - Srbija - Švedska (muški)

Subota, 10. januar

  • 15:00 - Švajcarska - Ukrajina (devojke)
  • 17:30 - Češka - Švedska (muški)
  • 20:00 - Srbija - Ukrajina (muški)

Nedelja 11. januar

  • 15:00 -  Švedska - Ukrajina (devojke)
  • 17:30 - Srbija - Češka (muški)
  • 20:00 - Srbija - Francuska (devojke)

Ulaz na sve mečeve je besplatan.

Sinoć je u hotelu Galleria održan tehnički sastanak na kojem je delegat iz Mađarske, između ostalog, upoznao učesnike kvalifikacionog turnira sa propozicijama takmičenja.

Počinju kvalifikacije za Evropsko (kadetsko) prvenstvo u odbojci

Tehnički sastanak, foto OSS

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 4999

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

odbojka

odbojkaška reprezentacija srbije

ženska odbojkaška reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.