Komentara: 29
Pregleda: 9041

Počinje urbanističko uređenje centra grada

29.06.2015. u 14:41h
Izvor: RTV City
U Zavodu za urbanizam predstavljen je projekat za urbanističko – arhitektonsko oblikovanje i uređenje prostora koji obuhvata Trg Republike, Trg Slobode, plato dr Zorana Đinđića, Korzo, Štrosmajerovu, ulicu Matije Korvina, Age Mamužića, Lanji Ernea i Albe Malagurskog. U planu je da se centralno gradsko jezgro pretvori u urbanističku celinu koja će podrazumevati pešačke staze i urbani mobilijar, a izvršiće se i kompletno popločavanje klinker opekom.
Počinje urbanističko uređenje centra grada

Idejni koncept uređenja centralnog gradskog jezgra koji je danas prezentovan novinarima, preuzet je iz rada koji je osvojio prvu nagradu na Konkursu za arhitektonsko rešenje uređenja Trga Republike, Trga Slobode i Korzoa, koji je Direkcija za izgradnju grada raspisala pre više od pola godine. Prema rečima Terteli Karolja, ovaj projekat ima za cilj uređenje centralne gradske pešačke zone.

Prema urbanističkom planu, u celosti će biti izvršeno redefinisanje prostora, proširenje pešačke zone, ravnanje, kompletno popločavanje, dok će u delu ulice Lanji Ernea koja izlazi na ulicu Age Mamužića biti postavljena pešačko – kolska staza.

Na levoj strani Štrosmajerove ulice ukinuće se parking i izgradiće se pešačka promenada sa pratećim urbanim mobilijarom i vodenim koritom koje će služiti za interakciju, dok će parking kod Gradske kuće biti smanjen na dvadeset parking mesta.

Prva faza projekta podrazumevaće postavljanje nove klinker opeke, a koštaće 10 miliona dinara. Radovi bi trebali da otpočnu na jesen.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 9041

Povezana vest

Povezane teme

Zavod za urbanizam

generalni urbanistički plan

uređenje grada subotica

uređenje javnih površina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.