Komentara: 2
Pregleda: 6079

Počinje Balkansko prvenstvo, odbojkašice Srbije večeras protiv Moldavije (16h)

25.08.2015. u 11:18h
Izvor: Subotica.com
U subotičkoj Hali sportova od danas do subote održava se Balkansko prvenstvo u odbojci u konkurenciji juniorki na kojem će nastupiti osam reprezentacija. U grupi A će igrati Srbija, Rumunija, Moldavija i Albanija, dok će se u B grupi sastati Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Turska. Srbija svoj prvi meč igra večeras od 16 časova. Ulaz na sve mečeve je besplatan.
Počinje Balkansko prvenstvo, odbojkašice Srbije večeras protiv Moldavije (16h)

Juniorke Srbije, aktuelne prvakinje Evrope, posle prve faze priprema odrađenih u Vrnjačkoj Banji pre tačno nedelju dana došle su na završne pripreme u Suboticu u sklopu kojih su odigrali tri kontrolna meča sa reprezentacijom Rusije.

Balkansko prvenstvo je deo priprema za Svetsko prvenstvo koje održava  od 11-19. septembra u Portoriku (u B grupi sa Kinom, Peruom i Meksikom).

Selektorka Srbije Marijana Boričić osvrnula se na dosadašnji deo priprema i uslove koje reprezentacija ima.

- Ovde smo trenirali i pre Balkanskog prvenstva, a ostaćemo i posle, da se pripremamo za Svetsko prvenstvo koje se igra za tri nedelje u Portoriku. Ovo nam je usputna stanica pred veliko takmičenje, ali kao aktuleni prvaci Balkana i Evrope, ali i kao domaća selekcija imamo obavezu da odigramo dobro. Možda nismo u najboljoj formi, tempiramo je za Svetsko prvenstvo, ali se nadam da ćemo uz podršku publike pružiti kvalitetne partije i doći do zlatne medalje. Imamo dosta laku grupu, a za očekivati je najkvalitetnije duele u polufinalu i finalu. Od rivala se svakako izdvajaju Turska i Bugarska, a činjenica da mali region poput Balkana, ima tri selekcije na Evropskom i Svetskom prvenstvu, dosta govori o kvalitetu odbojke koja se igra na ovom prostoru.

GRUPNA FAZA DO PETKA, SLEDI POLUFINALE I U SUBOTU FINALE

Prvenstvo će u danas otvoriti duel A grupe između Rumunije i Albanije koji počinje u 14 časova, zatim se nastavlja prvim mečom B grupe između Bugarske i Crne Gore (16h), potom sledi meč Srbije i Moldavije (16h), da bi se prvi dan zatvorio duelom Turske i Bosne i Hercegovine (20h).

Narednog dana (sreda) prve na teren subotičke Hale sportova izaće rodbojkašice Rumunije i Moldavije (14h), zatim od 16 časova igraju Bugarska i Bosna i Hercegovina, Srbija će svoj meč protiv Albanije odigrati od 16 časova, dok će duel Turske i Crne Gore biti poslednji na programu (20h).

U trećem kolu (četvrtak) od 14 časova sastaju se Moldavija i Albanija, zatim slede Bosna i Hercegovina i Crna Gora (16h), u standardnom terminu od 18 časova Srbija će odmeriti snage sa Rumunijom, dok će Bugarska i Turska odigrati poslednji meč grupne faze (20h).

Počinje Balkansko prvenstvo, odbojkašice Srbije večeras protiv Moldavije (16h)

foto: Odbojkaški savez Srbije

Posle takmičenja u grupama po prve dve ekipe iz obe grupe će nastupiti u polufinalu koje je na programu u petak (27. avgust), a sastaće se pobednik A grupe i drugoplasirane B grupe (18h), odnosno pobednik B grupe sa drugoplasiranim grupe A. Pre polufinala odigraće se mečevi za plasman od 5. do 8. mesta.

Veliko finale održaće se u subotu od 20 časova, a njemu će prethoditi borbe za treće, peto, odnosno sedmo mesto i konačan plasman Balkanskog prvenstva za juniorke.

Srbija će nastupiti u sledećem sastavu: tehničarke - Jelena Vignjević (Tent) i Aleksandra Ćirović (Vizura); korektorke - Sara Lozo (Vizura) i Božica Marković; libero - Aleksandra Tadić (Iton Srem Tempo) i Milena Dimić (Vizura); blokerke - Maja Aleksić (Vizura), Olga Jejić (Crvena zvezda) i Sara Vučićević (Tent) i primačice - Katarina Marinković (Radnički), Bojana Milenković (Crvena zvezda), Milica Ćeranić (Tent), Marija Vujnović (Jedinstvo) i Milka Stijepić (Crvena zvezda)

Počinje Balkansko prvenstvo, odbojkašice Srbije večeras protiv Moldavije (16h)

foto: Odbojkaški savez Srbije

Pobednik Balkanskog prvenstva održanog prošle godine je reprezentacija Srbije koja do titule došla uz samo dva izgubljena seta. Na trinaest do sada odigranih Balkanskih prvenstava u konkurenciji juniorki, od 2002. godine, Srbija je osvojila 8 zlatnih i 5 srebrnih medalja.

Organizator takmičenja je Odbojkaški savez Srbije, a Subotica je domaćin drugi put zaredom što je veliko priznanje i nosi veliku odgovornost za naš grad, ali i domaću publiku koja prošle godine nažalost nije pokazala veliko interesovanje za ovaj turnir.

Svi mečevi se igraju u Hali sportova, a ulaz je besplatan. Pozivamo ljubitelje odbojke i sve građane koji su u mogućnosti da svojim prisustvom i srčanim navijanjem podrže nastup reprezentacije Srbije na putu do osvajanja nove titule balkanskog šampiona.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6079

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

odbojka

ženska odbojka

odbojkaška reprezentacija srbije

ženska odbojkaška reprezentacija srbije

balkansko prvenstvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.