Komentara: 10
Pregleda: 11252

Početna cena za „Higlo” oko 400 miliona dinara

06.12.2016. u 23:45h
Izvor: Dnevnik Online
Nakon rešenja o bankrotstvu, koje je doneo stečajni sudija Privrednog suda u Subotici, stečajni upravnik stečajnog dužnika AD „Higlo” – hladnjača za preradu, skladištenje i promet poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Horgošu, raspisao je oglas za prvu prodaju tog preduzeća.
Početna cena za „Higlo” oko 400 miliona dinara

Uz fabriku u Horgošu, predmet prodaje su i oprema i transportna sredstva, kao i žig „Higla”, registrovan u Zavodu za intelektualnu svojinu. Početna cena je 400.353.303,34 dinara, a javno nadmetanje održaće se 20. januara naredne godine u 12 časova u zgradi Privrednog suda u Subotici. 

Inače, AD „Higlo” je odlukom Privrednog suda u Subotici otišlo u stečaj 17. septembra prošle godine, a stečajni postupak pokrenut je zbog trajnije nesposobnosti za plaćanja. „Vinarija Čoka plus” d. o. o. iz Subotice je, kao stečajni poverilac, 20. avgusta prošle godine podneo Privrednom sudu predlog za pokretanje stečajnog postupka nad „Higlom”, a 17. septembra zakonski zastupnik te kompanije naveo je da se ne protivi otvaranju postupka stečaja. Stečajni sudija je na osnovu priključene dokumentacije utvrdio da je to preduzeće bilo u neprekidnoj blokadi 1.096 dana, a račun je blokiran iznosom od 368.616.429,36 dinara.
 
Da podsetimo, ta hladnjača proizvodila je oko 5.000 tona prerađenog i duboko smrznutog povrća i voća godišnje. Najzastupljeniji proizvodi bili su grašak i boranija – s oko 2.000 tona, a prerađivani su i karfiol, paprika, šargarepa, krompir, paštrnak, paradajz, keleraba i brokoli. Hladnjača „Higlo” je sarađivala s oko 100 individualnih proizvođača u regionu i sa svim većim poljoprivrednim gazdinstvima u okruženju.
 
Zgrade na 19.782 kvadratna metra

Prodaju se fabrika za preradu i konzervisanje voća i povrća s dubokim zamrzavanjem te upravna zgrada, garaža, nadstrešica, vagarska kuća s vagom, stara hladnjača, kotlarnica, radionice, hladnjača, mašinska hala, nova hladnjača, tehnički magacin, trafostanica, skladište, magacin, bazen za vodu, pomoćni objekat, garaža, pumpna stanica i ateski bunar. Ukupna kvadratura zemljišta pod zgradama je 19.782 kvadratna metra.

Izvor: Dnevnik Online
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 11252
Povezane teme

higlo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.