Komentara: 1
Pregleda: 4990

Počeo upis prvaka

02.04.2015. u 00:51h
Izvor: RTV Yueco
Počeo je upis učenika u prvi razred osnovne škole. U prvi razred se upisuju deca, koja će do 1. septembra ove godine imati najmanje 6 i po godina, odnosno najviše 7 i po godina.Upis će trajati do 29. maja, a osim pripreme dokumentacije, roditeljima predstoji još jedan zadatak, da prireme dete za polazak u školu.
Počeo upis prvaka

Aniko Halgato je majka devojčice, koja će 1. septembra krenuti u prvi razred osnovne škole. Kako je po struci prosvetni radnik, Aniko kaže da je slušala savete pedagoga, koji kažu da decu ne bi trebalo opterećivati posebnim pripremama za školu. Ona smatra da je priprema dece za školske obaveze  u predškolskim ustanovama sasvim dovoljna.

OŠ“Ivan Goran Kovačić“ će, u narednoj školskoj godini, imati tri odeljenja učenika prvog razreda. Dva odeljenja će biti na srpskom nastavnom jeziku, a jedno na mađarskom nastavnom jeziku. Od pre četiri godine, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ učestvuje u projektu Pokrajinske vlade, te svake godine u jednom odeljenju organizuje bilingvalnu nastavu.

Upis učenika u prvi razred osnovne škole će trajati do 29. maja. Za upis učenika  potreban je original izvoda iz Matične knjige rođenih i potvrda o obavljenom lekarskom pregledu, uključujući i uverenje o revakcinaciji koje izdaje Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece u ulici Đure Đakovića 14, a za prigradska naselja zdravstvene stanice u tim mestima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 4990

Povezana vest

Povezane teme

prvaci

upis prvaka

đaci prvaci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.