Komentara: 1
Pregleda: 4179

Počeo prijem zahteva za subvencije za biljnu proizvodnju

04.05.2015. u 18:26h
Izvor: Radio Subotica
U subotičkoj filijali Uprave za trezor danas je počeo prijem zahteva za subvencije za biljnu proizvodnju, kao i za dobijanje regresa za gorivo i veštačko đubrivo.
Počeo prijem zahteva za subvencije za biljnu proizvodnju

Uz zahtev za subvencije za biljnu proizvodnju poljoprivrednici su dužni navesti i setvenu strukturu, dok je uz zahtev za gorivo i veštačko đubrivo potrebno priložiti i originalne fiskalne isečke. Poljoprivrednici ostvaruju pravo na šest hiljada dinara po hektaru u biljnoj proizvodnji, maksimalno do 20 hektara, odnosno regresira se 300 kilograma veštačkog đubriva i 60 litara goriva po hektaru. Zahtevi za subvencije za biljnu proizvodnju mogu se podneti svakog radnog dana u filijali Uprave za trezor na Korzou od 8 do 13 sati do 30. juna, a za regresirano gorivo i veštačko đubrivo 20. novembra.

Ogromne gužve pred filijalom Uprave za trezor

Subotički poljoprivrednici nezadovoljni su zbog toga što se svake godine na početku prijema zahteva za subvencije stvaraju ogromne gužve pred filijalom Uprave za trezor. Kako navode, država bi ovaj problem lako mogla rešiti tako što bi svakom registrovanom gazdinstvu isplatila 12 hiljada dinara po hektaru, jer podaci o njima, kao i planovi setvene strukture, postoje u centralnom registru. Poljoprivrednici su nezadovoljni i ograničenjem subvencija za biljnu proizvodnju na 20 hektara, jer, kako navode, podstican bi trebalo da bude svaki hektar zemlje koja se obrađuje.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4179
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.