Komentara: 4
Pregleda: 3393

Počeo 4. Kup nacija za bokserke

13.01.2015. u 09:58h
Izvor: Subotica.com
U subotičkoj Hali sportova juče je počeo međunarodni Kup nacija u boksu za juniorke, mlađe devojke i seniorke. Na turniru je učešće uzelo 20 država sa tri kontinenta, sa ukupno 172 takmičarke, od kojih su 22 iz Srbije.
Počeo 4. Kup nacija za bokserke

Bokserski turnir 4. Kup nacija za devojke i žene počeo je juče, a finale je zakazano za petak. Na svečanom otvaranju bili su predstavnici grada i Bokserskog saveza Vojvodine. Nakon svečanog defilea učesnika, uvodnog zabavnog programa koji je prikazao folklor i muziku sa ovih prostora i podele poklona, prisutnima su se obratili zvaničnici grada i BSV,

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai izjavio je da je velika čast za Suboticu da bude domaćin, a ujedno i jedan od organizatora ovakvog svetskog takmičenja, napomenuvši da nije baš čest slučaj da se na jednom mestu okupi ovoliki broj devojaka i žena koje se bave ovom plemenitom veštinom. Maglai je izrazio nadu da će naš grad svim gostima ostati u lepom sećanju, da će se nekada vraćati, te im svima poželeo mnogo sportske sreće tokom takmičenja.

Turnir je juče započeo eliminacijama, danas se nastavlja sa eliminacijama, mečevi su od 11 i 16 časova, u sredu u istim terminima će biti održani mečevi četvrtfinala, baš kao i u četvrtak kada će bit održane polufinalne borbe. Finale 4. Kupa nacija biće održano u petak od 12 časova.

Tokom jučerašnjeg dana održano je 18 borbi u uzrasnim kategorijama juniorki, mlađih devojki i seniorki. Srbija je imala dve predstavnice koje su eliminisane od svojih protivnica. Prva u ring je ušla juniorka Dijana Mirić (do 52kg) koja je tehničkim nokautom u prvoj rundi poražena od indijke Rije Tokas, nešto kasnije nastupila je i Andrea Milošević (48kg) koja je odlukom sudija sa 3:0 izgubila meč protiv još jedne indijke - Širu Lai Danla Neitinhoi. Kompletne rezultate možete da pogledate u nastavku.

Dodatak: Rezultati prvog dana (ponedeljak)

U današnjem programu učestvovaće tri takmičarke Srbije - juniorka Jelena Zakić i seniorke Ivana Savić (57kg) i Tamara Miloradović (57kg).  Jelena će nastupiti u prepodnevnom programu (počinje u 11 časova) u rećem meču dana, dok će seniorke odboksovati poslednja 3 meča drugog dela programa koji počinje od 16 časova.

Dodatak: Raspored mečeva drugog dana (utorak)

Selektor svih ženskih selekcija Bokserskog saveza Srbije je Marko Tubić, trener seniorki je Veroljub Mandžukić, dok će juniorke voditi Pišta Čizmić.

Tehnički organizatori ovog takmičenja za žene (juniorke, mlade devojke i seniorke) su Bokserski savez Vojvodine i Bokserski klub "Spartak", dok je domaćinsku podršku dao grad Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3393

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

boks

bokserski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.