Komentara: 12
Pregleda: 7009
Foto

Počela realizacija plana novog rukovodstva FK "Bačka 1901"

03.07.2015. u 18:01h
Izvor: Subotica.com
Ostalo je još nepunih mesec dana do početka nove sezone FK "Bačka 1901" u Srpskoj ligi, grupa "Vojvodina", a u novu sezonu klub ulazi sa novim rukovodstvom, sponzorima i planovima za unapređenje kako stadionske infrastrukture, zatim interne organizacije, tako i selekcije igračkog kadra, odnosno formiranje tima koji će na čelu sa šefom struke Kustudićem pokušati još minimalno da ponove prošlogodišnju uspešnu sezonu koju su završili na trećoj poziciji.
Počela realizacija plana novog rukovodstva FK "Bačka 1901"

Prošle su tek dve nedelje od izbora i formiranja novog rukovodstva Fudbalskog kluba "Bačka 1901". Tada izabrani predsednik Nemanja Simović ukratko je izneo kakvi su planovi nove uprave najstarijeg kluba u Srbiji. Više o ovome pogledajte u povezanoj vesti.

Iskoristili smo priliku pred početak sezone da napravimo kratak intervju sa novim predsednikom Bačke i postavimo mu par pitanja vezanih za infrastrukturne radove, ali i o igračkom kadru odnosno prvotimcima koji će (i) u novoj sezoni braniti boje crveno-belih iz Subotice.

Radovi koji se odvijaju na stadionu pored Somborske kapije potvrđuju da to nije bila samo priča u datom trenutku i da je novo rukovodstvo već krenulo sa realizacijom planova.

- Ovaj period smo iskoristili upravo da uradimo što više na rekonstrukciji stadiona kako smo i rekli. U toku su radovi u poboljšanju uslova u kompletnom sportskom kompleksu Fudbalskog kluba Bačka 1901. Izvršeno je busenovanje svih terena, u svlačionicama su postavljeni novi podovi, radi se popravka ograde na glavnom terenu koja je bila u lošem stanju, a renoviranje iste ćemo iskoristiti da se na nju postave reklamni panoi. U saradnji sa kompanijom Vojput vrši se asfaltiranje samog ulaza na stadion i uređenje prostora unutar sportskog kompleksa – objašnjava Simović.

Počela realizacija plana novog rukovodstva FK "Bačka 1901"

Jedan od većih problema na stadionu našeg nastarijeg kluba jeste oronuo i dotrajao krov na tribini, ali kako kažu u Bačkoj zahvaljujući razumevanju Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednokom Tomislavom Karadžićem i taj problem biće rešen.

- Fudbalski savez Srbije još jednom je pokazao razumevanje kada je u pitanju najstariji fudbalski klub u Sbiji. Dobili smo sredstva u iznosu od tri miliona dinara za rekonstrukciju krova, tako da će se na tribini koja je zaštićeno kulturno dobro postaviti nova drvena građa, novi liomovi i oluci, ali ono što je najbitnije sačuvaće se njen autentični izgled. Ti radovi će biti sprovedeni i završeni do početka turnira „Stevan Ćele Vilotić” koji se održava u septembru mesecu. Čim budemo završili zakonsu proceduru oko izbora izvođača mi ćemo krenuti sa radom i u naredna dva meseca koja su pred nama potruditi se da sve bude urađeno – kaže predsednik Bačke

Počela realizacija plana novog rukovodstva FK "Bačka 1901"

Jedno od pitanja vezanih za sam stadion je i oronuli semafor koji je ispratio mnoge generacije bačkinih fudbalera i u skladu sa svim ovim infrastrukturnim radovima da li je za očekivati da će se možda rešiti i ovaj "problem"?

- U narednih nekoliko dana stupićemo u kontakt sa pokrajinskom sekretarkom za sport i omladinu Marinikom Tepić Čobanov koja se i do sada pokazala kao iskreni prijatelj subotičkog sporta, jer smo uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata izgradili veliki broj sportskih terena sa tartan podlogom, trim stazu u Dudovoj šumi , a postavljen je i novi semafor na Gradskom stadionu. Sa pokrajinskom sekretarkom ćemo obaviti razgovore da vidimo da li su u mogućnosti da nam pomognu oko finansiranja digitalnog semafora koji bi bio postavljen na stadionu Bačke. Za taj projekat potrebna su sredstva u iznosu od milion dinara jer je stadion manji i iskreno se nadamo da ćemo uspeti uz njenu pomoć i realizovati i taj deo plana ove godine.

Nakon iznetih detalja oko infrastrukturnog plana Simović se osvrnuo i na takmičarski deo priče, stručni štab, igrački kadar i ambicije za ovu sezonu.

Počela realizacija plana novog rukovodstva FK "Bačka 1901"

- Gospodin Kustudić i njegov tim saradnik imaju puno poverenje upravnog odbora, a što se tiče igračkog kadra sa svakim igračem ćemo posebno obaviti razgovor,da vidimo u kom pravcu razmišljaju, žele li da ostanu ili ne. Hoćemo sa svakim igračem da postignemo korektan dogovor u obostranom interesu i da ono što smo se dogovorili i obećali isplaćujemo iz meseca u mesec, a ne da napravimo ugovore koji nisu karakteristični za treću ligupa i na kraju dođemo u situaciju da nismo u mogućnosti ispoštovati to. Ambicije Bačke za ovu sezonu su da se zadržimo u vrhu Vojvođanske lige i da ponovimo uspeh iz minulog prvenstva.

Pripreme prvog tima na čelu sa šefom struke Slobodanom Kustudićem počeće u ponedeljak, 6. jula na stadionu kraj Somborske kapije u 18 časova. Tad će se znati da li će biti promena u ekipi koja je sezonu završila na trećoj poziciji Srpske lige Vojvodina.

- U ponedeljak se kreće sa radom za novu sezonu. Trener i stručni štab imaju svu slobodu kada je igrački kadar u pitanju. Oni će pred Upravni odbor izneti sve svoje želje, zahteve, smernice koji igrači su se u proteklom prvenstvu pokazali kao dobri, na koga računaju, koje igrači bi mogli da dođu . Očekujemo tu i nastavak saradnje sa Spartakom koji je i protekle sezone u Bačkoj na kaljenju imao 4-5 igrača. Oni se vraćajuu nedelju sa priprema sa Zlatibora, nadam se da ćemo već tada imati konkretnu informaciju koji su to igrači koje žele ove godine da nam ustupe – rekao je Nemanja Simović.

Počela realizacija plana novog rukovodstva FK "Bačka 1901"

Izvor: Subotica.com
Radovi na uređenju stadiona FK "Bačka 1901" Radovi na uređenju stadiona FK "Bačka 1901" Radovi na uređenju stadiona FK "Bačka 1901" Radovi na uređenju stadiona FK "Bačka 1901" Radovi na uređenju stadiona FK "Bačka 1901" Radovi na uređenju stadiona FK "Bačka 1901" Radovi na uređenju stadiona FK "Bačka 1901" Radovi na uređenju stadiona FK "Bačka 1901"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 7009

Povezane vesti

Povezane teme

nemanja simović

fudbalski klub bačka 1901

stadion kraj somborske kapije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.