Komentara: 6
Pregleda: 3015

Od danas građevinske dozvole za 28 dana

02.03.2015. u 17:19h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je već podneto nekoliko zahteva za izdavanje građevinskih dozvola po novom zakonu, a nadležni se nadaju da će rokovi za njihovo izdavanje biti ispoštovani.
Od danas građevinske dozvole za 28 dana

Privrednici i građani od danas ne moraju više da idu od šaltera do šaltera kako bi prikupljali raznu dokumentaciju potrebnu za građevinske dozvole, već će to za njih raditi državna uprava po službenoj dužnosti. Građani i investitori će se od sada na šalterima pojavljivati svega nekoliko puta - da dobiju podatke, podnesu dokumentaciju i traže lokacijske uslove i na kraju da dobiju dozvolu.

Subotička lokalna samouprava preduzima mere u pravcu ispunjavanja zakonske obaveze o izdavanju građevinskih dozvola za 28 dana. Za četvrtak zakazan sastanak gradonačelnika sa predstavnicima svih javnih preduzeća na temu izdavanja dokumenata potrebnih za dobijanje građevinske dozvole, koje će sada umesto investitorima dostavljati sekretarijatu za građevinarstvo.

Stranim investitorima će, kao i do sada, sve potrebne informacije biti dostupne na jednoj adresi – u Privredno tehnološki parkovima. U ovom preduzeću pozdravljaju donošenje zakona koji definiše ovakve rokove i ocenjuju da je lokalna samouprava i do sada prednjačila u brzini izdavanja građevinskih dozvola.

Lokalnim samoupravama juče je istekao rok koji im je Ministarstvo građevinarstva dalo za uvođenje objedinjene procedure izdavanja građevinskih dozvola i moraće, u skladu sa novim Zakonom o planiranju i izgradnji, da izdaju dozvole za 28 dana. Taj zakon je donet u decembru, kada je i stupio na snagu, a svih 28 podzakonskih akata koji su neophodni za njegovu punu primenu usvojeni su, kao što je bilo i predviđeno, do 18. februara. Ministarstvo je, ipak, dalo rok svim lokalnim samoupravama u Srbiji da se pripreme i do 1. marta uvedu objedinjenu proceduru izdavanja dozvola.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 3015
Povezane teme

građevinska dozvola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.