Komentara: 1
Pregleda: 3639
Foto

Počela borba za trofej 34. "Vojvođanske zlatne rukavice"

20.07.2016. u 10:41h
Izvor: Subotica.com
U Hali sportova juče je svečano otvoreno 34. izdanje tradicionalnog bokserskog turnira za mlade boksere na kojem ove godine učestvuje preko nešto manje od 100 takmičara iz 14 država Evrope i sveta. Turnir traje do subote kada su zakazane finalne borbe.
Počela borba za trofej 34. "Vojvođanske zlatne rukavice"

Turnir organizuju Bokserski savez Vojvodine i Bokserski klub "Spartak", uz podršku lokalne samouprave, pokrajinskog ministarstva za omaldinu i sport, kao i JKP "Stadion". Ovo je treća godina za redom da je Subotica domaćin, bez obzira što je i prvi turnir i održan u njoj.

- "Ovo je jedan od najvećih bokserskih turnira u kategoriji omladinaca, kako u Evropi tako i u svetu. tradicija duga 34 godine govori da ovaj turnir ima jedan visoki renome. Veoma smo počastvovani što imamo priliku da ugostimo velike šampione svetskog boksa" - rekao je Jovan Panić, predsednik Upravnog odbora Vojvođanskog bokserskog saveza.

Počela borba za trofej 34. "Vojvođanske zlatne rukavice"

Na ovogodišnjem izdanju "Vojvođanske zlatne rukavice" primetno je manji broj reprezentacija, a glavni razlog za to, po rečima Panića jer je u pitanju olimpijska godina i budžeti nacionalnih saveza su većinom preusmereni na takmičare seniore.

U Subotici se trenutno takmiči 14 reprezentacija sa tri kontinenta, ukupno 85 takmičara i takmičarki. Među državama učesnicama pored Srbije tu su Jermenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Mađarska, Grčka, Italija, Kazakhstan, Maroko, Rusija, Škotska, Švedska, Slovenija i Ukrajina. Najbrojnijija reprezentacija je Kazakhstanska, dok Srbija ove godine broji tek 7 boksera (4 u reprezentaciji i 3 u organizaciji pokrajinskog saveza).

- "Subotica iz godine u godinu ima priliku da ugosti veći broj takmičara i članova njihovih timova čime sigurno da mogu da budu zadovoljni hotelijeri i ugostitelji u ovom gradu." - dodao je Panić

Selektor i trener reprezentacije Srbije  je Tomislav Antelj, ujedno i trener BK "Spartak", koji ove godine može da raćuna na 7 takmičara u muškoj konkurenciji, ali nažalost nijedna iz Spartaka jer po njegovim rečima u ovom uzrastu nemamo dovoljno kvalitetne boksere koji bi mogli da brane boje Srbije na turniru ovog nivoa.

- "Ova turnir će nam dobro doći kao jedan od provera pred Svetsko prvenstvo u Rusiji koje nas očekuje u novembru. Imali smo malo vremena za pripreme za ovo takmičenje pošto su neki od takmičara bili na Prvenstvu Evrope, ali bitno je da boksu, da se proveravaju i što bolje pripreme pre Svetsko prvenstvo. Ovakva takmičenja su idealna prilika za prikupljanje iskustva i siguran sam da će to mnogim pomoći da podignu formu pred predstojeća iskušenja" - zaključio je selektor omladinskih i seniorskih selekcija Srbije

Počela borba za trofej 34. "Vojvođanske zlatne rukavice"

Defileom predstavnika reprezentacija učesnika i intoniranjem himne Republike Srbije označen je početak tradicionalnog turnira, koji se nastavlja danas četvrtfinalnim susretima, zatim u četvrtak i petak su na rasporedu polufinalni susreti (17-19h), dok će se u subotu održati finalne borbe i proglašenje najboljih takmičara 34. izdanja VZL.

Svi mečevi se održavaju u Hali sportova, a ulaz je besplatan, uz napomenu da je ulaz za sve sa zadnje strane s obzirom da su u toku radovi na renoviranju hola u prednjem delu objekta.

Počela borba za trofej 34. "Vojvođanske zlatne rukavice"

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Svečano otvaranje 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Svečano otvaranje 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Svečano otvaranje 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Svečano otvaranje 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Svečano otvaranje 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Svečano otvaranje 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Svečano otvaranje 34. "Vojvođanske zlatne rukavice"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3639

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

boks

bokserski klub spartak

vojvođanska zlatna rukavica

bokserski savez vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.