Komentara: 3
Pregleda: 3561

Plivači Spartaka osvojili 12 medalja na 7. Olimpijadi školske omladine Vojvodine

01.06.2014. u 21:54h
Izvor: Subotica.com
Plivački klub "Spartak" učestvovao je u subotu u Somboru na 7. sportskoj Olimpijadi školske omladine Vojvodine, koja je održana po prvi put nakon pauze od 25 godina. Školski sport Subotice, između ostalih, su predstavljali i članovi subotičkog plivačkog kluba, što su iskoristili da u najboljem svetlu predstave svoj grad, a dokaz za to je 12 osvojenih medalja.
Plivači Spartaka osvojili 12 medalja na 7. Olimpijadi školske omladine Vojvodine

Posle četvrt veka od kada su vojvođanski đaci sa ponosom učestvovali na poslednjoj Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine, juče je u Somboru i svečano otvoren obnovljeni čuveni "SOŠOV".

Pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a u saradnji sa Savezom za školski sport Vojvodine, nakon 25 godina, oko 2.000 đaka iz 150 osnovnih škola sa teritorije čitave AP Vojvodine ponovo je dobilo priliku da se ispred svojih škola takmiče u raznim sportovima na najvećem školskom takmičenju.

Čast da proglasi SOŠOV otvorenim pripala je Pokrajinskoj sekretarki za sport i omladinu, Mariniki Tepić koja je ovom prilikom izjavila da je ponosna na sve koji su učestvovali u organizaciji, a mladim učesnicima poželela da sa SOŠOV-a ponesu najlepše uspomene.

Plivači Spartaka osvojili 12 medalja na 7. Olimpijadi školske omladine Vojvodine

Na 7. SOŠOV-u učestvovalo je desetak ekipa iz Subotice - od odbojkaša (OŠ "Matko Vuković") i odbojkašica (OŠ "Ivan Milutinović"), preko stonotenisera (OŠ "Jovan Mikić"), gimnastičarki (OŠ "Sveti Sava"), rukometaša (OŠ "Ivan Milutinović"), košarkaša (OŠ "10. Oktobar") pa sve do fudbalera (OŠ "Sonja Marinković") i plivača članova PK "Spartak".

Od subotičkih predstavnika zapažen rezultat su ostvarili članovi Plivačkog kluba koji su u svom sportu osvojili čak 12 medalja. Osvajači medalja u pojedinačnoj konkurenciji su:

Kategorija I-IV razred:

  • Der Teodora, 1.mesto, 50m kraul
  • Evetović Sara, 1. mesto, 50m delfin
  • Megadja Marta, 2.mesto, 50m prsno
  • Bedić Andrej, 2.mesto, 50m delfin
  • Koltin Nikola, 3.mesto, 50m prsno
  • Veljović Jovana, 3.mesto, 50m leđno

Kategorija V-VI razred:

  • Savić Novak, 1.mesto, 50m kraul
  • Birkaš Tamara, 2.mesto, 50m leđno
  • Hajagoš Adriel, 2.mesto, 50m delfin

Kategorija VII-VIII razred

  • Šehovac Mihajlo, 2.mesto, 50m leđno
  • Mamužić Davor, 3.mesto, 50m kraul

Pored medalja u individualnoj konkurenciji, štafeta našeg grada, 8X50 kraul u kategoriji VII i VIII razreda osvojila je treče mesto.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3561

Povezana vest

Povezane teme

plivanje

plivački klub Spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.