Komentara: 10
Pregleda: 5256

"Petarda" na otvaranju nove sezone u fudbalskoj Super ligi za žene

17.08.2014. u 15:26h > 19.08.2014. u 10:57h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerske Saprtaka trijumfalno su započele novu sezonu u Super ligi Srbije pošto su danas pobedile ekipu Mašinca sa visokih 5:0 (3:0). Utakmica je odigrana na Gradskom stadionu u Subotici pred oko 150 posmatrača.
"Petarda" na otvaranju nove sezone u fudbalskoj Super ligi za žene

Pre samo tri dana fudbalerke Spartaka oprostile su se od ovogodišnjeg plasmana među 32 najbolje evropske ekipe, ali taj minimalan poraz koji je teško pao ekipi nije se odrazio na dobar start nove sezone u nacionalnom prvenstvu.

Odličnom igrom u prvom poluvremenu "golubice" su došle na broj od tri postignuta pogotka što je prilično i verodostojno oslikavalo stanje na terenu, odnosno nadmoć domaćeg tima u odnosu na gošće iz Niša.

U drugom delu postignuta su dva gola, jedan prelep udarac Sandre Malešević iskosa sa leve strane sa vrha šesnaesterca za 4:0 i Alegra Poljak u bukvalno poslednjim sekundama meča za 5:0.

Na meču između Spartaka i Mašinca dosuđena su čak 2 penala od kojih je samo jedan realizovan i to onaj koji je omogućio vođstvo Spartaka. Uz malo poteškoća, odnosno na svoj odbitak sa bele tačke natrčala je kapiten Violeta Slović.

Trener ekipe Boris Arsić bio je zadovoljan visokom pobedom, ali i načinom na koje su igračice Spartaka reagovale posle eliminacije iz Evrope.

"Petarda" na otvaranju nove sezone u fudbalskoj Super ligi za žene

- "Osnovna ideja današnjeg meča je bila da pokušamo da zaboravimo poraz u Osijeku i izdignemo se iznad situacije. Znali smo da će nas čekati teška utakmica, protivnik  silno motivisan, a sa druge strane iako fizički iscrpljeni pokušali smo da igramo svoju igru, da dođemo do ranog vođstva, da bi kasnije ušli u mirniju fazu utakmice. Na kraju kada se sve sumira pobedili smo visokim rezultatom i zadovoljni smo." - izjavio je Boris Arsić

Igračica Željka Radanović zadovoljna je kako je ekipa danas igrala, kao i načinom na koji su prebrodili težak period posle odigranog kvalifikacionog turnira.

"Petarda" na otvaranju nove sezone u fudbalskoj Super ligi za žene

- "Veoma sam zadovoljna današnjom utakmicom, Kompletna ekipa je umorna posle tri jake utakmice koje smo odigrali u Osijeku. Nažalost nismo se kvalifikovali za top 32, ali smo uspele da se za kratko vreme psihički i fizički oporavimo i zabeležimo pobedu, prvu u cilju ka odbrani šampionske titule." - izjavila je Radanovićeva

Pobedom i prvim bodovima bila je zadovoljna i defanzivac Marija Ilić koja je istakla da je tim odigrao na nivou i u skladu sa taktičkim zamislima stručnog štaba.

"Petarda" na otvaranju nove sezone u fudbalskoj Super ligi za žene

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5256

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.