Komentara: 22
Pregleda: 8460

Pet ujeda pasa za tri dana

06.05.2015. u 17:16h
Izvor: Magyar Szó
Tokom vikenda su psi napali i ujeli četiri subotička građana, a juče je čopor pasa napao jednu ženu u Malom Radanovcu. Komunalna policija je svaki put izašla na lice mesta, jer su nadležni iz Hitne pomoći u obavezi da prijave svaki slučaj ujeda psa. U tri slučaja, tokom vikenda, je napadač po svoj prilici bio pas lutalica, a u jednom slučaju je do napada došlo u porodičnoj kući.
Pet ujeda pasa za tri dana

Juditu Radakov je jedan pas napao u Aleksandrovu, u blizini doma zdravlja, dok je išla u prodavnicu pre podne. „Nisam primetila da me pas prati, verovatno zbog toga što se uopšte ne bojim pasa. Sve se dogodilo u sekundi, pas je hteo da me ugrize za ruku, a ja sam reagovala instinktivno, oterala sam ga, i on je brzo nestao. Radim na hitnom odeljenju kao medicinska sestra, tako da nisam odmah tražila lekarsku pomoć nego sam sama sebe previla. I to je bio problem, jer je došlo do upale rane. Dobila sam tetalpan i antibiotik i nadam se da će ubrzo sve biti u redu”, rekla je Judit dodajući da u Aleksandrovu u poslednje vreme nije uobičajena pojava pasa lutalica. Naglašava da su za sve krivi neodgovorni ljudi, vlasnici životinja koje ona ne krivi za napade.

Judit može da traži odštetu u roku od 15 dana od grada, tačnije od J.K.P. Čistoće, ukoliko se pas ne identifikuje, odnosno, ukoliko se ne može utvrditi u čijem je vlasnišvu.

Pet ujeda pasa za tri dana

Komunalnu policiju najviše pozivaju zbog pasa lutalica. Juče su građani prijavili i jedan drugi napad. U više slučajeva problem stvara što se nad psima lutalicama sažale stanovnici zgrada i počnu da ih hrane na javnim površinama, pred zgradama. Zbog toga je juče na Puškinovom trgu bilo šest pasa lutalica. U blizini se nalaze dve osnovne, dve srednje škole i jedno zabavište, a promet je veliki. Psi obično ne napadaju kada su sami, ali kada su u čoporu, to se dešava. Kada ih je više osećaju se jačima.

Od kada je nadležna inspekcija zabranila rad gradskom prihvatilištu za pse, komunalna policija očitava i čipove, iako za to nije nadležna. Dešava se da uspevaju identifikovati vlasnika psa, i u tim slučajevima on mora da snosi odgovornost. Pse sa ulice međutim ne mogu da uklone sve dok se ne izgradi novo prihvatilište. Nadležni u gradu kažu da će se to dogoditi tokom leta.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 8460
Povezane teme

psi na ulicama

problem sa psima

napušteni psi

psi lutalice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.