Komentara: 1
Pregleda: 2831
Foto

Sedam miliona dinara za društveno odgovorne projekte

01.04.2015. u 16:57h
Izvor: Subotica.com
Sedam miliona dinara biće podeljeno za projekte koji na različite načine doprinose razvoju zajednice kroz program donacija Superste koji provodi Erste banka zajedno sa Fondacijom Dokukino. U okviru njega će tokom 2015. godine biti dodeljeno deset donacija po 500 hiljada dinara grupama i organizacijama za liderske projekte kojima doprinose razvoju zajednice, kao i deset donacija po 200 hiljada dinara izuzetnim pojedincima da realizuju sopstvene društveno odgovorne ideje. Ko će dobiti donaciju odlučiće, uz žiri, i sami građani kroz glasanje za najbolje projekte.
Sedam miliona dinara za društveno odgovorne projekte

Ovaj program, dostupan na web stranici Superste.net prezentovan je danas u Subotici, a predstavnici Erste Banke i Dokukina pozvali su sve zainteresovane da detaljno pogledaju proces prijavljivanja i pošalju svoje ideje.

Program donacija ove banke odvija se kroz dva programa. Jedan, koji je danas prezentovan, zove se Centrifuga, a traže se projekti koji imaju društveno odgovorne ciljeve, koji su aktivstički, tiču se preduzetnišva i imaju za cilj da razvijaju naše društvo. Ograničenja tema nema – to mogu biti projekti i iz kulture i nauke, sporta... „Bitno je da mogu da menjaju društvo i da imaju notu aktivizma“ rekla je Jelena Vasiljev, koordinatorka programa Superste u Erste banci.

Za razliku od mnogih drugih poziva za projekte, ovaj je vrlo specifičan: da bi se projekat prijavio mora imati otvorenu Facebook stranicu i Twitter nalog. Projekat će biti postavljen i na stranicu superste.net. a glasovi publike će biti ti koji će odlučivati da li će u konačnici projekat ući u uži krug. Nakon toga, finalilste će birati i žiri sastavljen od stručnih osoba. Takođe, projekti koji prođu, imaće mentorsku podršku koju će obezbediti donator, Erste banka i Dokukino fondacija.

Sedam miliona dinara za društveno odgovorne projekte

„Prijave su već u toku a zadnji rok je 31.maj. Glasanje je ono što će biti jako važno i to je specifičnost ovogodišnjeg poziva. Dakle, kada se projekat nađe na sajtu superste.net, on je dostupan javnosti“ objasnila je Vasiljev.

Do kraja avgusta odabraće se, na osnovu glasova publike, 40 projekata koji će se potom dorađivati sa mentorima do samog finala. Žiri će od 40 projekata izabrati 10 najboljih.

„Program Superste u pravom trenutku daje novac, ali i druge resurse da ideju koju imate pomerite iz vaše glave u fizičku realnost. Zbog toga je bitan rad sa mentorima i mentorska podrška. Ko će biti mentori? Ljudi poput nas, koji su prošlih godina učestvovali u programima ERSTE banke, a sve da projekti izgledaju bolje, da budu smisleniji i da budu održivi“ rekao je Darko Soković, predsednik Fondacije Dokukino.

Važno je za sve one koji se planiraju prijaviti da zajedno sa prijavom projekta moraju imati i Facebook stranicu, te Twitter nalog samog projekta. „Ukoliko projekat to nema, neće se uzeti u razmatranje. Dakle, ne treba FB stranica i Twitter nalog udruženja ili organizacije, nego baš projekta. To je važno jer se glasanje odvija onlajn. Od 100% glasova koji budu stigli za svaki projekat, gledaće se 70% sa platforme superste.net, a preostalih 30% sa Facebooka i Twittera“ objasnila je Vasiljev.  

Projekat može da traje do godinu dana, a mogu aplicirati osobe iz udruženja ili neformalne grupe građana, kao i pojedinci do 35 godina.

Izvor: Subotica.com
Prezentacija programa Superste Prezentacija programa Superste Prezentacija programa Superste Prezentacija programa Superste Prezentacija programa Superste Prezentacija programa Superste Prezentacija programa Superste Prezentacija programa Superste
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2831
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.