Komentara: 10
Pregleda: 4473

Pčelari protiv plaćanja zakupnine prostora!

27.08.2014. u 20:33h
Izvor: RTV Yueco
Udruženju pčelara “Pčela” odbijen je zahtev od strane grada za suorganizaciju manifestacije “Dani pčelarstva”. Prema novoj gradskoj odluci, lokalna samouprava ne može da učestvuje kao organizator ili suorganizator neke profitabilne manifestacije, kao što je slučaj sa ovom. Pčelari navode da u drugim opštinama, ne samo da ne plaćaju zakup prostora, nego čak dobijaju i finansijska pomoć za organizaciju. Konačna odluka o organizaciji Dana pčelarstva, koja bi trebalo da se održi krajem septembra, biće doneta u petak, kada će članove udruženja primiti gradonačelnik Subotice.
Pčelari protiv plaćanja zakupnine prostora!

Punih 17 godina Udruženje pčelara “Pčela” u centru subotice, krajem septembra, organizuje manifestaciju koja je posvećena medu. Ovakve manifestacije se organizuju i u drugim gradovima širom Srbije, a njihve opštine ih podržavaju sa po 100 – 200, neke čak i sa 500 hiljada dinara. Pčelari iz Subotici ističu da nikada nisu tražili finansijksu pomoć, nego su kao pomoć dobijali besplatan prostor za izlaganje svojih proizvoda. Ove godine, takva mogućnost im nije dostupna i ukoliko žele da se manifestacija održi, moraće da plate zakupljivanje prostora i to 345 dinara po kvadratnom metru.

Tradicionalne, humanitarne i edukativne menifestacije ne plaćaju zakup prostora u centru grada, a konačnu odluku o tome donosi Grad, odnosno veće ili gradonačelnik.
Tako su u prethodnih 6 meseci sve oranizacije koje su reklamirale ili prodavale određene proizvode morale da plate javni zakup, koji košta 345 dinara po kvadratnom metru.

Ipak zbog oštrog negodovanja članova Udruženja pčelara, koji ističu da im je ova godina po pitanju proizvodnje meda rekordno loša i to gledajući poslednih pedesetak godina, gradonačelnik Subotice zakazao je sastanak sa članovima udruženja u petak, kada će se i doneti konačna odluka.

U povezanom albumu možete videti prošlogodišnje fotografije.

Izvor: RTV Yueco
17. Dani pčelarstva u Subotici 17. Dani pčelarstva u Subotici 17. Dani pčelarstva u Subotici 17. Dani pčelarstva u Subotici 17. Dani pčelarstva u Subotici 17. Dani pčelarstva u Subotici 17. Dani pčelarstva u Subotici 17. Dani pčelarstva u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4473
Povezane teme

dani pčelarstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.