Komentara: 27
Pregleda: 11350
Foto

Patrijarh: Suživot različitih nacija u Subotici za primer

28.04.2017. u 16:09h
Izvor: Subotica.com
"Ideal hrišćansta je skladan život svih naroda koji žive na istom prostoru, a Subotica je grad koji se rukovodi tim idealom", poručio je patrijarh srpski Irinej koji se, u okviru prve zvanične posete Subotici, u Gradskoj kući sastao sa gradonačelnikom, Bogdanom Labanom.
Patrijarh: Suživot različitih nacija u Subotici za primer

Nakon sastanka sa gradonačelnikom, Njegova svetost patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej je istakao da je suština svake vere ista, te da bi na njoj trebalo da gradimo zajedništvo. 

- Ovo je divan grad, ovde živi 20 nacija, to nije nikakva mana i nedostatak nego bogatstvo naroda koje žive sa raznim kulturama i nasleđem. Drago mi je što čujem da ovde vlada savršeno zajednički život svih nacija, a tako i treba da bude jer smo svi hrišćanski i moramo da živimo jevanđelski. Kao što je i rekao jedan srpski pesnik „Brat je mio ma koje vere bio“, a drago mi je što se to ostvaruje ovde kao realnost. Bilo bi dobro da je tako  u čitavoj našoj zajednici, jer je to svima dobro i dobro je kada niko ne pati što nosi ime nekoga naroda. Želim gradu puno uspeha a gradonačelniku da danas i u budućnosti vodi ovaj grad na najbolji način i na zadovoljstvo svih onih koji žive ovde, i Srba i Mađara i svih drugih, jer je to ideal hrišćanstva - poručio je patrijarh srpski Irinej.

Patrijarh: Suživot različitih nacija u Subotici za primer

Gradonačelnik, Bogdan Laban upoznao je patrijarha sa kulturnim bogatstvom grada, kao i  planovima za koje se nada, kako kaže, da će ih uz blagoslov patrijarha i ostvariti.

- Upoznali smo našeg patrijarha sa bogatsvom Grada Subotice, postojanjem preko 21 nacije u našem gradu, gde svi skladno živimo i pokazujemo primer ne samo za Srbiju, nego i za celu Evropu. Lokalna samouprava jednako pomaže sve verske zajednice i na to smo jako ponosni, jer imamo sa svima jednaku saradnju. Takođe, smo govorili i o potencijalima našeg grada i planovima za budućnost i nadam se da ćemo uz blagoslov patrijarha uspeti u tim zadacima - kaže Bogdan Laban, gradonačelnik.

Patrijarh: Suživot različitih nacija u Subotici za primer

U okviru posete Subotici, patrijarh srpski Irinej obišao je i Opštu bolnicu, gde se sastao sa direktorom ove ustanove, dr Slobodanom Puškarom, razgovarao sa pacijentima i poželeo im brzo ozdravljenje.

Izvor: Subotica.com

Patrijarh srpski Irinej sa gradonačelnikom Subotice

Patrijarh srpski Irinej sa gradonačelnikom Subotice Patrijarh srpski Irinej sa gradonačelnikom Subotice Patrijarh srpski Irinej sa gradonačelnikom Subotice Patrijarh srpski Irinej sa gradonačelnikom Subotice Patrijarh srpski Irinej sa gradonačelnikom Subotice Patrijarh srpski Irinej sa gradonačelnikom Subotice Patrijarh srpski Irinej sa gradonačelnikom Subotice Patrijarh srpski Irinej sa gradonačelnikom Subotice
Pogledaj ostale fotografije

Patrijarh srpski Irinej u obilasku Opšte bolnice

Patrijarh srpski Irinej u obilasku Opšte bolnice Patrijarh srpski Irinej u obilasku Opšte bolnice Patrijarh srpski Irinej u obilasku Opšte bolnice Patrijarh srpski Irinej u obilasku Opšte bolnice Patrijarh srpski Irinej u obilasku Opšte bolnice Patrijarh srpski Irinej u obilasku Opšte bolnice Patrijarh srpski Irinej u obilasku Opšte bolnice Patrijarh srpski Irinej u obilasku Opšte bolnice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 11350

Povezana vest

Povezane teme

Grad Subotica

patrijarh

bogdan laban

slobodan puškar

patrijarh irinej

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.