Komentara: 12
Pregleda: 3747

Paori i danas zaustavljeni na izlazu iz Starog Žednika

26.11.2015. u 15:53h
Izvor: RTV Yueco
Grupa nezadovoljnih poljoprivednika zaustavljena je i danas na magistralnom putu Subotica - Bačka Topola, kod izlaza iz Starog Žednika, zbog čega je taj put delimično blokiran za saobraćaj.
Paori i danas zaustavljeni na izlazu iz Starog Žednika

U pitanju su poljoprivrednici koji su pre tri dana pokušali da sa traktorima održe protestnu vožnju do Beograda, ali su u tome sprečeni od strane policije. Ministarka poljoprivrede i dalje ne vidi razloge za protest i tvrdi da su svi predlozi poljoprivrednika uvaženi još pri izradi spornog Nacrta izmena zakona o zemljištu koji je i uzrok ovog protesta.

Na izlazu iz Starog Žednika ka Bačkoj Topoli policija ni danas nije dozvolila trakoristima da održe protestnu vožnju do Beograda. Na ovoj lokaciji se oko podneva nalazilo oko 20 traktora. Prisutna je i policija koja preusmerava saobraćaj na alternativne pravce. Atmosfera na ovom mestu bila je mirna, protest je proticao bez incidenta, propuštali su se hitni slučajevi, a ostala vozila na svakih pola sata do 45 minuta. Poljoprivrednici ne odustaju od svojih zahteva, a to su povlačenje nacrta izmena zakona o poljoprivrednom zemljištu iz skupštinske procedure, kao i smena ministarke poljoprivede Snežane Bogosavljević Bošković.

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković rekla je da joj nisu jasni razlozi najavljenog protesta asocijacija poljoprivrednika, osim ako ima nešto novo u njihovim zahtevima.

Nezadovoljni poljoprivrednici već tri dana iz raznih mesta u Vojvodini pokreću svoje traktore u nameri da održe protestnu vožnju ka Beogradu, ali ih policija zaustavlja. Prema sadašnjim najavama, poljoprivrednici neće odustati od ove svoje namere ni narednih dana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 3747

Povezana vest

Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

blokada poljoprivrednika

blokada traktorima

protest poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.