Komentara: 95
Pregleda: 32029

Palić dobija akvapark naredne godine?

11.07.2013. u 17:33h
Naredne godine na Paliću bi trebalo da se počne gradnja kompleksa bazena sa pratećim sadržajima.
Palić dobija akvapark naredne godine?

Za yueko televiziju, gradonačelnik objašnjava da više ne može da se čeka investitor za Palić i sa izgradnjom kompleksa bazena Palić bi trebalo učiniti atraktivnijim  i na taj način unaprediti turizam.

Grad je imao potpisan ugovor sa republičkom Fondom za zaštitu životne sredine na milion evra za izmuljavanje jezera, ali novac nikada nije uplaćen.

U izjavi za Subotičke novine gradonačelnik Subotice rekao je: "Nosilac projekta će biti  lokalna samouprava, a sredstva ćemo pokušati da obezbedimo i iz niz drugih izvora. Ovaj projekat je investicija koja treba da podigne turističku atraktivnost Palića  koji ima prepoznatljivost ali nema sadržaje. Zato Palić polako gubi trku čak i u odnosu na donedavno potpuno nepoznata mesta koja imaju ovakve komplekse akva parkova. Očekujem da ćemo ovom investicijom Palić učiniti još poznatijim i atraktivnijim i time pospešiti interesovanje eventualnih ulagača, ali i u kratkom roku unaprediti sektor ugostiteljstva, hotelijerstva i usluga, ne samo na Paliću  nego i u Subotici. Početak realizacije ovog projekta planiramo već naredne godine.

Da podsetimo, 2. maja 2012. godine preneli smo zvaničnu izjavu da je jedna velika turistička kompanija spremna da investira na Paliću, a to je najavio tadašnji ministar zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Ministar je tom prilikom obećao da će Palić postati najveći turistički kompleks u Srbiji i u ovom delu Evrope. Godinu dana kasnije ova tema je ponovo aktuelna, ali ponovo se kreće od nule.

Važno: Slika u vesti je samo ilustracija.

Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 95
Pregleda: 32029

Povezane vesti

Povezane teme

palić

jezero palić

palić akva park

akvapark

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.